Felsöka problem med uppdateringar av Xbox 360-konsolen

Försök med lösningarna nedan om Xbox 360-konsolprogramvaran inte kan uppdateras och du får något av följande felmeddelanden:

• Det gick inte att ladda ned uppdateringen. Om du vill testa din anslutning öppnar du Systeminställningar och väljer Nätverksinställningar, Testa Xbox Live-anslutning.
  • Det gick inte att ladda ned uppdateringen. Det går inte att läsa skivan.
  • Det går inte att läsa uppdateringen från skivan. Sätt i skivan igen för att fortsätta med uppdateringen.

Om du får en felkod i stället för ett felmeddelande

Om du får en felkod av typen xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-C000-0001 (sex fyrsiffriga tal) läser du Felkod efter uppdatering av Xbox 360.

Felsöka Xbox 360-uppdateringar

Lösning 1: Prova att installera uppdateringen igen

1. Starta om konsolen.
  2. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
  3. Gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
  4. Välj Nätverksinställningar.
  5. Välj Trådburet nätverk eller namnet på ditt trådlösa nätverk (om du ombeds att göra det).
  6. Välj Testa anslutning till Xbox Live.
  7. Välj Ja om du tillfrågas om att uppdatera konsolprogramvaran.

Testa nästa lösning om detta inte löser problemet.

Lösning 2: Se till att det finns tillräckligt med lagringsutrymme

Den senaste uppdateringen av konsolprogramvaran kräver minst 190 MB lagringsutrymme (eller 256 MB om du bor i Japan). Om det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme måste du flytta eller ta bort några objekt. Se Kopiera, flytta eller ta bort sparade spel, profiler och avatarartiklar på Xbox.

Testa nästa lösning om detta inte löser problemet.

Lösning 3: Rensa systemets cacheminne

Problemet kan eventuellt försvinna om du tar bort de tillfälliga filerna på konsolen. Se Så här rensar du cacheminnet på Xbox 360.

Pröva att uppdatera igen när du har rensat cacheminnet. Testa nästa lösning om detta inte löser problemet.

Lösning 4: Sätt i lagringsenheten igen

• Om du använder en Xbox 360-minnesenhet eller ett USB-flashminne i stället för en hårddisk provar du att ta bort och sätta tillbaka minnesenheten eller USB-flashminnet.
  • Om du har en Xbox 360-hårddisk provar du att ta bort och sedan ansluta hårddisken igen.

Försök uppdatera när du har anslutit lagringsenheten igen. Testa nästa lösning om detta inte löser problemet.

Lösning 5: Kopiera uppdateringen till ett USB-flashminne eller en CD/DVD

Om åtgärderna ovan inte löste problemet kan du kopiera konsoluppdateringen från datorn till ett USB-flashminne eller en cd-/dvd-skiva och sedan installera uppdateringen på konsolen. Anvisningar om hur du installerar systemuppdateringen från en USB-flashenhet eller cd-/dvd-skiva finns i artikeln Så här hämtar du en ny Xbox 360-uppdatering.

Testa nästa lösning om detta inte löser problemet.

Lösning 6: Ladda ned profilen igen

I vissa fall kan meddelandet Din anslutning till Xbox Live har brutits visas efter en uppdatering när du försöker starta ett spel eller en app, och du kan loggas ut från kontot. Du löser det här problemet genom att försöka ladda ned profilen igen:

1. Gå till social från Xbox Dashboard.
  2. Välj Logga in eller ut.
  3. Rulla till höger och välj Ladda ned profil.
  4. Logga ut från ditt konto (om du är inloggad).
  5. Välj Ladda ned profil.
  6. Ange användarnamn och lösenord för ditt Microsoft-konto.

Testa nästa lösning om detta inte löser problemet.

Lösning 7: Installera om den senaste systemuppdateringen av Xbox 360

Installera om den senaste uppdateringen av Xbox 360 på följande sätt:

1. Rensa systemets cacheminne. Gör det enligt anvisningarna i avsnittet "Rensa systemcachen" ovan.
  2. Återställ och installera sedan om systemuppdateringarna. Så här gör du:
    1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
    2. Gå till Inställningar och välj System.
    3. Välj Lagring.
    4. Tryck på följande knappkombination: X, LB, RBXLBRB, X.
    5. Välj alternativet att återställa alla systemuppdateringar som har installerats. Konsolen startas om automatiskt och laddar sedan ned uppdateringarna igen.
  3. Starta om nätverksmaskinvaran. Så här gör du:
    1. Koppla från strömsladden på baksidan av routern, modemet eller gatewayen. Om du har både en router och ett modem kopplar du bort strömkabeln från båda enheterna.
    2. Stäng av Xbox 360-konsolen genom att trycka på av/på-knappen på konsolens framsida.
    3. Vänta i fem minuter.
    4. Om du använder en router kopplar du in den först och väntar tills alla lampor återgår till sina normallägen.
    5. Koppla in resten av maskinvaran och försök ansluta till Xbox Live.

Testa nästa lösning om detta inte löser problemet.

Lösning 8: Begär en reparation online

Om du fortfarande har samma problem efter att du har testat lösningarna ovan kan din konsol behöva repareras. Du kan skicka en reparationsförfrågan online på Enhetssupport.