Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox 360

Konsolen uppdateras inte Om du har problem med att installera en systemuppdatering på din Xbox 360-konsol provar du dessa felsökningstips.

Listan nedan visar det aktuella versionsnumret för Xbox 360-operativsystemet och vilka funktioner som lades till eller uppdaterades baserat på den aktuella systemuppdateringen.

Så här tar du reda på Xbox 360-konsolens operativsystemsversion:

1. Gå till Inställningar.
  2. Välj panelen System.
  3. Välj Console Settings.
  4. Om du markerar System info visas aktuella inställningar för Dashboard och IP-adress.
  5. Din operativsystemsversion är siffran efter Dashboard-rubriken i den gråa rutan till höger om konsolinställningsmenyn.

Operativsystemsversion: 2.0.17511.0

DASHBOARD: 2.0.17511.0

Publiceringsdatum

2016-11-17

• Mindre felkorrigeringar och förbättringar

Tidigare systemuppdateringar

Operativsystemsversion: 2.0.17502.0

DASHBOARD: 2.0.17502.0

Publiceringsdatum

2016-03-29

• Mindre felkorrigeringar och förbättringar

Operativsystemsversion: 2.0.17489.0

DASHBOARD: 2.0.17489.0

Publiceringsdatum

2015-09-17

Nya eller uppdaterade funktioner

Godkänna användningsvillkor

• Du kan nu ansluta din Xbox 360 till ett nätverk som kräver att du godkänner användningsvillkoren. När du ansluter för första gången ombeds du att testa din Xbox Live-anslutning. Ditt förslag kommer att låta dig använda Internet Explorer för att logga in på nätverket. Du måste ha den senaste uppdateringen av Internet Explorer först.

Aktivitetsfeed

• Du kan använda din Xbox 360 för att gilla, kommentera och dela dina kompisars aktiviteter, lägga upp nya meddelanden, titta på spelklipp, visa skärmbilder och se vad dina kompisar spelar. Du kan komma till aktivitetsfeed från social twist.

Se vad dina kompisar gör på Xbox One eller Windows

• allmän begäran kan du nu se vad dina kompisar spelar på Xbox One och Windows 10 från din Xbox 360.

Microsoft Film och TV och Groove Musik

• Du kan nu nå din film- och TV-samling från Microsoft Film och TV (tidigare Xbox Video) och din musik i Groove Musik (tidigare Xbox Music).

Se dina pengar

• Saldot på ditt Microsoft-konto kommer nu att visas när du tittar på informationen om ett spel eller när du bläddrar på marknadsplatsen.

Lösa in koder från meddelanden

• När du får en kod från Xbox Live-marknadsplatsen i ett meddelande kommer du nu att kunna lösa in koden genom att trycka på “Utnyttja kod”.

Operativsystemsversion: 2.0.17349.0

DASHBOARD: 2.0.17349.0

Publiceringsdatum

2015-04-30

Nya eller uppdaterade funktioner

Större externa USB-hårddiskar

• Du kan koppla in externa USB-hårddiskar på upp till 2 TB för att lagra dina nedladdningar, profiler, sparade spel och andra data för Xbox 360.
  • Om du tidigare har konfigurerat en extern USB-hårddisk som är större än 32 GB måste du formatera om enheten så att den kan använda det extra utrymmet.

Köphistorik

• Du kan nu se dina senaste köp på din Xbox 360 genom att gå till Settings > Account > Purchase History.

Lösenordsåterställning

• Har du glömt ditt lösenord? Du kan nu återställa det på din Xbox 360 genom att välja Har du glömt ditt lösenord? vid inloggningen.

Nätverksstatistik

• Om du vill se nätverksstatistik som nedladdningshastighet, uppladdningshastighet och signalstyrka går du till Inställningar > System > Nätverksinställningar. Välj ditt nätverk och välj sedan Network Statistics.

Se dina pengar

• Saldot för ditt Microsoft-konto visas nu i övre högra hörnet på Xbox Dashboard. Om du vill stänga av det går du till Inställningar > Profil > Kontosäkerhet och väljer Visa pengar på Microsoft-konto.

Operativsystemsversion: 2.0.17150.0

DASHBOARD: 2.0.17150.0

Publiceringsdatum

2014-12-11 (ytterligare funktioner aktiverade 2015-03-01)

Nya eller uppdaterade funktioner

Xbox One Games with Gold på Xbox 360

• Lös in Xbox One Games with Gold kostnadsfritt på din Xbox 360. Bygg upp ditt spelbibliotek varje månad så att nya spel väntar på att du ska spela dem när du köper en Xbox One.