TV- eller bildskärmen på din Xbox 360 är tom

Symptom

När du använder din Xbox 360-konsol upplever du ett av dessa problem:

• Din skärm är tom eller svart när du startar konsolen.
  • Lamporna runt konsolens av/på-knapp blinkar rött.

Det här innebär oftast att kabeln mellan konsolen och TV- eller bildskärmen inte har anslutits korrekt eller är trasig. Orsaken kan också vara videoinställningar eller ett maskinvaruproblem. Se felsökningsinformationen nedan om du behöver hjälp.

Om skärmen ibland visar Xbox 360-bilder men även låser sig eller krånglar läser du Ljud- eller bildproblem med Xbox 360.

Felsökning

Lösning 1: Starta om konsolen

Ibland kan en enkel omstart lösa problem. Om du vill göra en fullständig omstart håller du först ned konsolens av/på-knapp under 10 sekunder för att stänga av konsolen. Slå sedan på den igen.

Lösning 2: Kontrollera kabeln

Kontrollera om det finns kabelproblem med hjälp av åtgärderna nedan. Starta om konsolen efter varje.

Obs! Om du försöker titta i HD kontrollerar du att din kabel stöder HD.

1. Kontrollera att AV- eller HDMI-kabeln är ordentligt ansluten till rätt port på konsolen och TV- eller bildskärmen.
  2. Om det finns en omkopplare på själva kabeln, t.ex. med markeringen “TV/HDTV”, ser du till att inställningen är rätt för din TV-inställning (standard eller HD).
  3. Om du använder en HDMI-kabel testar du en annan HDMI-port på TV:n eller bildskärmen.
  4. Om du använder en inställning med fler komponenter testar du att ansluta en TV HDMI-kabel direkt till TV:n vid felsökningen.
  5. Prova om möjligt med en annan kabel. För kabelalternativ, se Ansluta en Xbox 360 S-konsol eller en Xbox 360-konsol i originalutförande till en TV.

Lösning 3: Återställa konsolens bildskärmsinställningar

Följ dessa steg för att återställa bildskärmsinställningarna:

1. Kontrollera att det inte finns någon skiva i skivfacket.
  2. Stäng av konsolen.
  3. Starta konsolen.
  4. Obs! Om du använder en Xbox 360 trådlös handkontroll ser du till att endast en trådlös handkontroll är ansluten innan du slår av och startar om konsolen med hjälp av Guide-knappen på den handkontrollen.

5. När konsolen startar trycker du på och håller ned Y-knappen på handkontrollen medan du trycker ned höger avtryckare. Konsolens bildskärmsinställningar återställs till standardvärdena och konsolen startar om automatiskt.
    Xbox 360 E- eller Xbox 360 S-konsol: Du kan också återställa inställningarna på dessa konsolmodeller genom att helt enkelt slå av konsolen och sedan hålla ned av/på-knappen på konsolens framsida i cirka 10 sekunder. (Lamporna kommer att blinka flera gånger).

Lösning 4: Kontrollera TV-inställningen

Grundläggande saker att kontrollera:

• Kontrollera att din TV är påslagen.
  • Kontrollera att rätt ingång valts på din TV.
  • Ta bort alla enheter, till exempel en receiver, som anslutits mellan konsolen och TV:n.
  • Om din TV har ett ekonomi-/energisparläge inaktiverar du den funktionen i TV-inställningarna.

Du kontrollerar att dina TV-inställningar inte är i konflikt med Xbox genom att läsa avsnittet “Kontrollera TV-inställningarna” i Xbox 360-bilden på TV:n är otydlig.

Lösning 5: Testa en lägre bildskärmsupplösning

Om du har problem med att se HDTV testar du en lägre skärmupplösningsinställning. Så här når du dessa inställningar:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Settings och välj sedan System Settings.
  2. Välj Console Settings.
  3. Välj Display.
  4. Välj HDTV Settings.

Lösning 6: Prova med en annan TV

Försök om möjligt använda konsolen med en annan TV eller bildskärm för att avgöra var felet ligger.

Om videon (bara) fungerar med en annan TV:

• Kontakta (den ursprungliga) TV-tillverkaren för att se om det finns en uppdatering för den inbyggda programvaran för TV:n.
  • Kontakta (den ursprungliga) TV-tillverkaren om du behöver hjälp med konfigurationen.

Mer hjälp

Om du har testat alla lösningarna ovan och ditt videoproblem inte är löst kontrollerar du “Relaterade problem” nedan. Fungerar inte? Din konsol behöver troligen repareras. Se Reparation av Xbox-produkten.