Felsöka videoproblem i Xbox 360

Översikt

Läs dessa tips först om du har videoproblem med Xbox 360-konsolen, och använd sedan felsökningsprocedurerna nedan:

Om en felkod eller statuskod visas när problemet uppstår kan du leta upp en lösning på sidan Sökning av fel- och statuskoder.

Lösningar

Ingen bild eller en svart skärm

Pröva lösningarna i artikeln TV- eller bildskärmen på din Xbox 360 visar inget.

Skärmen är låst

Bilden är otydlig eller suddig

Bilden är utsträckt

Problemet kan uppstå om du använder en VGA-kabel med en Xbox 360-konsol i originalutförande eller en Xbox 360 S-konsol. Du kan förbättra bilden genom att ändra bildskärmsinställningarna. Följ de inledande stegen i den här artikeln och försök sedan med något eller båda av följande:

• Ändra konsolens bildskärmsformat till Normal.
  • Ändra bildskärmsupplösningen.

Bild har grön eller lila toning som fladdrar

Försök med detta:

1. Ta bort alla enheter som finns mellan konsolen och TV:n.
    2. Anslut HDMI-kabeln från konsolens baksida direkt till HDMI-porten på din HDTV eller HD-bildskärm.
    3. Om du använder en AV-kabel för enbart ljud, kopplar du bort den här kabeln och ansluter sedan HDMI-kabeln från baksidan av konsolen direkt till HDMI-porten på HDTV:n eller HD-bildskärmen.

Lär dig hur du ansluter konsolen till en TV.

Obs! Om din HDTV har en bildförbättringsfunktion eller någon typ av digital brusreduceringsfunktion, ska du stänga av den. Anvisningar finns i bruksanvisningen till HDTV:n.

Grafiken är onormal eller visas inte på rätt sätt

Pröva lösningarna i artikeln Felsöka displayproblem med Xbox 360.

Video eller film spelas upp med lägre upplösning

HDCP-protokollet (High-bandwidth Digital Content Protection) behövs om du vill spela en DVD, en HD-DVD eller en nedladdad film i HD. Men inte alla HDTV-apparater, HD-bildskärmar eller HD-adaptrar stöder det här protokollet.

• Kontrollera att HDTV:n kan använda HDCP. Mer information finns i bruksanvisningen till HDTV:n.
  • Du kan inte ansluta en HDMI-kabel till konsolen med hjälp av en DVI-port och adapter. DVI-portar kan inte använda HDCP-protokollet. Lär dig hur du ansluter konsolen till en TV.

Ljud utan bild

Försök med detta:

• Se till att TV:n är på.
  • Växla mellan AV-källor och ingångar på din TV.
  • Ta bort alla enheter, till exempel en receiver, som finns mellan konsolen och TV:n.
  • Om din TV har ett ekonomi-/energisparläge inaktiverar du det på TV:n.

Testa detta om du använder Xbox 360 E-konsolen:

1. Stäng av konsolen.
  2. Koppla bort alla ljud- och videokablar (inklusive headset) från baksidan på konsolen.
  3. Anslut endast HDMI-kabeln på baksidan av konsolen. Anslut sedan HDMI-kabeln till en ingång på TV:n.