Så här visar du bilder och bildspel på Xbox 360-konsolen

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten. Det finns mer information i svaren på de vanliga frågorna om nedläggningen av Zune.

Översikt

Den här artikeln beskriver hur du visar bilder eller bildspel på din Xbox 360-konsol och hur du lägger in en bild som bakgrund för Xbox 360 Dashboard.

På den här sidan

Filer och media som stöds

Xbox 360-konsolen kan läsa JPEG-, BMP- och PNG-filer från följande källor:

• En bärbar enhet ansluten till din konsol via en USB (till exempel ett USB-flashminne)
  • En dator i ditt hemmanätverk
  • En CD eller DVD
  • En digitalkamera ansluten till din konsol via en USB-kabel.

Obs! Inte alla enheter, nätverk och CD-/DVD-medier stöds. Om en källa inte fungerar, försöker du en annan. Om din Xbox 360-konsol till exempel inte kan visa bilder som finns på ett USB-flashminne kan du försöka med ett annat USB-flashminne eller kopiera över fotona till en CD eller DVD.

Du kan streama bilder över ditt hemmanätverk till Xbox 360-konsolen med hjälp av Windows Media Player, Zune Music + Video-programvaran eller Microsoft Windows Media Center Extender. Se Streama media med hjälp av Groove, Film och TV eller Windows Media Player med Xbox 360 för mer information.

Visa bilder på din Xbox 360-konsol

Följ dessa steg om du vill visa bilder på Xbox 360-konsolen:

1. Välj apps, My Apps och sedan Picture Viewer.
  2. Välj den källa där bilderna finns.
Skärmen
  1. Välj den bild du vill visa och tryck sedan på A-knappen.

Visa ett bildspel på Xbox 360-konsolen

Starta ett bildspel genom att följa dessa steg:

1. Välj apps, My Apps och sedan Picture Viewer.
  2. Välj den källa där bilderna finns.
  3. Välj Play Slideshow.
Skärmen

Om du försiktigt trycker vänster styrspak åt något håll medan du visar ett bildspel visas en kontrollpanel med följande alternativ:

• Paus
  • Gå till föregående bild
  • Stopp - Avslutar bildspelet
  • Gå till nästa bild
  • Starta slumpat bildspel eller stäng av det – Genom att starta slumpat bildspel visas bilderna i slumpmässig ordning.
  • Starta upprepat bildspel eller stäng av det – Genom att starta upprepning upprepas bildspelet.
  • Rotera bilden medsols
  • Rotera bilden motsols

Lägg in en bild som bakgrund till Xbox 360 Dashboard

Så här lägger du in en bild som bakgrund till Xbox 360 Dashboard:

1. Gå till apps, välj My Apps och sedan Picture Viewer.
  2. Välj den källa där bilderna finns.
  3. Välj den bild du vill ha och tryck sedan på Y-knappen.
  4. Välj Yes för att bekräfta att du vill ange bilden som bakgrund för Xbox 360 Dashboard.
    Obs! Om du vill ändra bakgrundsbild upprepar du steg 1–4.
En skärm med frågan om du vill ha bilden som bakgrund och alternativen Ja och Nej, där det sistnämnda är markerat.

Noteringar

• Du kan ange olika bakgrund för Xbox 360 Dashboard för varje profil. Tänk på: Om inte den bakgrund du förväntar dig visas kan du vara inloggad på fel profil.
  • Du kan återställa bakgrunden helt genom att välja ett Xbox-tema. Följ de här anvisningarna för att välja ett Xbox-tema:
    1. Logga in på din profil.
    2. Välj Social och välj sedan din avatar.
    3. Välj Change Theme och sedan det tema du vill ha.