Felet 06-2e-00 visas när du spelar ett spel eller installerar en uppdatering från en skiva på Xbox 360

Följande felmeddelande visas när du försöker spela ett spel eller installera en uppdatering från en skiva:

Unrecognized Disc

Om du trycker på Y-knappen på handkontrollen visas statuskoden “06-2e-00”.

Det här kan ha någon av följande orsaker:

• Det är ett problem med skivan (den kan t.ex. vara repig eller smutsig).
  • Det kan vara problem med spelet du försöker spela.
  • Det kan finnas ett problem med systemets cacheminne.

Lösningar

Lösning 1: Undersök och rengör skivan.

Ta en närmare titt på spelets, filmens eller CD:ns baksida (sidan utan etikett eller bild). Mycket repor eller smuts kan göra att konsolen inte kan läsa skivan.

Rengöra skivan:

1. Håll skivan i kanterna utan att röra vid över- eller undersidan.
  2. Med en mjuk, ren, lätt fuktad trasa torkar du försiktigt från skivans mitt och utåt.
  3. När skivan är ren sätter du in den i konsolen för att kontrollera om den går att spela upp.

Om skivan fortfarande inte spelas försöker du med lösning 2.

Lösning 2: Försök med en annan skiva

Försök med en annan skiva så att du kan ta reda på om problemet uppstår med alla skivor eller bara denna.

Kontrollera att skivformatet och regionkoden är kompatibla med konsolen. Mer information om skivformat och regioner finns i Regioner, format och skivor som stöds.

Om skivan du använder har en regionkod som är kompatibel med konsolen, men ändå inte går att spela försöker du med lösning nummer 3.

Lösning 3: Rensa systemets cacheminne (gäller endast spelskivor)

Om flera spelskivor inte går att spela på Xbox 360-konsolen provar du att rensa systemets cacheminne.

Om du fortfarande inte kan spela upp en spelskiva provar du lösning 4.

Lösning 4: Ta bort lagringsenheten (gäller endast spelskivor)

Om felet bara uppstår med spelskivor kan du prova att tillfälligt ta bort konsolens hårddisk för att se om det löser problemet. Om Xbox 360-konsolen inte har en hårddisk hoppar du till lösning 5.

Om detta löser problemet kopplar du in hårddisken igen och beställer en ny Xbox 360-hårddisk från Xbox Online Service Center (logga in med ditt Microsoft-konto). Konsolregistrering krävs för att ersätta en hårddisk under garantitiden.

Om du fortfarande inte kan spela upp spelskivor provar du lösning 5.

Lösning 5: Koppla bort minnesenheter och USB-flashminnen (gäller endast spelskivor)

Om problemet endast uppstår med spelskivor försöker du med följande.

1. Stäng av konsolen.
  2. Koppla bort alla minnesenheter och USB-flashminnen som är anslutna till konsolen.
  3. Starta konsolen.
  4. Prova att spela ett spel.

Om detta löser problemet kopierar du innehållet från minnesenheten eller flashminnet till hårddisken och använder ett annat USB-flashminne.

Om du fortfarande inte kan spela upp spelskivor provar du lösning 6.

Lösning 6: Begär en reparation

Om föregående lösning inte åtgärdade problemet måste din konsol repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Reparations- eller garantifrågor? Se Xbox 360-garanti, -registrering och -reparation: Vanliga frågor.