Felet 0x8015402B visas när du försöker skapa ett nytt Microsoft-konto på Xbox 360

Följande felmeddelande visas när du försöker skapa ett Microsoft-konto eller lägga till en familjemedlem till din Microsoft-familj på Xbox 360:

0x8015402B
Den e-postadress som är associerad med Microsoft-kontot har inte verifierats

Det innebär att du använder en e-postadress som inte är från Microsoft och som inte verifierats.

Lösning

Om du använder en e-postadress som du inte skaffat från Microsoft, till exempel en @gmail.com- eller @yahoo.com-adress måste du verifiera att du har tillgång till det e-postkontot innan du kan använda Microsofts tjänster.

För att verifiera ditt konto loggar du in på ditt Microsoft-konto på vilken any xbox.com-sida som helst, till exempel den här, och följer instruktionerna för att verifiera din e-postadress. Om du vill veta mer om hur du verifierar ditt konto läser du Felmeddelandet "Vi är kanske lite överbeskyddande, men vi måste kontrollera att den här e-postadressen tillhör dig" visas när du loggar in på Xbox.com.