Felet 16 uppträder när du använder Kinect-mikrofonen för Xbox 360

Följande felmeddelande och kod visas när du använder Kinect-mikrofonen för Xbox 360:

Kinect couldn’t hear the whole calibration tone.

Error code 16

Om det här felmeddelandet visas när du använder Kinect innebär det att Kinect-sensormikrofonen har svårt att höra dig.

Lösningar

Lösning 1: Välj ”More info” och sedan ”Try again”

Om felmeddelandet visas väljer du More Info för att se förslag på hur problemet kan åtgärdas. Efter att du har gjort de föreslagna ändringarna kör du testet igen genom att välja Try Again.

Lösning 2: Kontrollera att Kinect-sensorn är rätt placerad

Information om hur du placerar Kinect-sensorn för optimal mikrofonanvändning finns i Kinect-röstigenkänning och chatt.

Lösning 3: Begär en reparation

Om tidigare steg inte löste problemet går du till Xbox onlineservicecenter och klickar på Start Request för att begära en reparation.

Reparations- eller garantifrågor? Se Xbox 360-reparation: Vanliga frågor.