Felkod 205 visas när du försöker lägga till en Xbox 360-konsol till Windows Media Center

Översikt

Följande felkod och felmeddelande kan visas när du försöker lägga till en Xbox 360-konsol till Windows Media Center:

Windows Media Center Extender setup failed with the following error code: -205.

Detta kan innebära att Windows Extender inte kan konfigurera ett användarkonto för konsolen. Detta kan inträffa eftersom din dator är ansluten till en domän som har en gruppolicyinställning som hindrar konsolen från att ansluta till datorn. Det kan också inträffa på grund av att Media Center Extender-certifikatet är skadat.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Rensa bort Extender-anslutningsdata från konsolen och datorn och försök sedan lägga till Xbox 360-konsolen till Windows Media Center igen

• Avinstallera Windows Extender på din Windows Vista eller Windows 7-baserade dator. Så här gör du:
    1. Starta Windows Media Center på datorn.
    2. Klicka på Uppgifter och sedan på Inställningar.
    3. Klicka på Extender och välj sedan Xbox 360-konsolen.
    4. Klicka på Avinstallera.
  • Koppla bort från datorns Windows Media Center på din Xbox 360-konsol. Så här gör du:
    1. I avsnitt System Settings på Xbox Dashboard väljer du Computers.
    2. Välj Windows Media Center och tryck sedan på A-knappen.
    3. Välj Disconnect.
    4. Tryck på B-knappen flera gånger tills du kommer tillbaka till avsnittet System Settings.
    5. Om Xbox 360-konsolen har en hårddisk eller ett minneskort går du till avsnittet System Settings och väljer sedan Memory.
    6. Välj Hard Drive eller Memory Card, välj Games och sedan din profil.
    7. Välj Xbox 360 Dashboard och sedan Windows Media Center.
    8. Välj Delete och tryck sedan på A-knappen.
    9. Tryck på B-knappen flera gånger tills du kommer tillbaka till avsnittet System Settings.

Prova nu att lägga till Xbox 360-konsolen till Windows Media Center på datorn igen.

Om samma felkod visas igen provar du nästa lösning.

Lösning 2 (för Windows Vista-baserade datorer): Ta bort Media Extender-certifikatet

1. Klicka på Start (eller Windows-ikonen i nedre vänstra hörnet), skriv mmc i rutan Start Search och tryck sedan på RETUR.

Om du ombeds att ange ett administratörslösenord som bekräftelse skriver du in det eller klickar på Continue.

1. I File-menyn klickar du på Add/Remove Snap-in.
  2. Klicka på Certificates och sedan på Add.
  3. Välj Computer account och klicka sedan på Next.
  4. Välj Local computer, klicka på Finish och sedan på OK.
  5. I Navigation Pane under Console Root expanderar du Certificates, Personal och klickar sedan på Certificates.
  6. Högerklicka på Microsoft Windows Media Center Extender Host och klicka sedan på Delete.
  7. När du tagit bort certifikatet avinstallerar du Extender och återstartar sedan Extender-konfigurationen.

Om samma felkod visas igen provar du nästa lösning.

Lösning 3 (för Windows Vista-baserade datorer): Återstarta Network List-tjänsten

1. Klicka på Start (eller Windows-ikonen i nedre vänstra hörnet), skriv services.msc i rutan Start Search och tryck sedan på RETUR.

Om du ombeds att ange ett administratörslösenord som bekräftelse skriver du in det, eller klickar på Fortsätt.

1. I tjänstelistan kontrollerar du att Started visas under Status och att Automatic visas under Startup Type för Network List Service.
  2. Om du behöver ändra inställningarna för tjänsten dubbelklickar du på den, utför ändringarna och klickar sedan på OK.
  3. Återstarta Extender-konfigurationen.

Om du fortfarande har problem kontaktar du Xbox-supporten genom att klicka på länken ”Kontakta oss” längst ned på den här sidan.