Felkod 3151 visas när du försöker ladda ned en Xbox-uppdatering

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker ladda ned en Xbox Dashboard-uppdatering:

System update not downloadable.

Status code: 3151-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx

Obs! Siffrorna “xxxx” varierar i sekvensen.

Detta kan innebära att din konsol letar efter, men kan inte hitta, en tidigare version av uppdateringen som du försöker ladda ned.

Lösningar

Lösning 1: Ladda ned uppdateringen till ett USB-flashminne

1. Skaffa ett USB-flashminne med minst 90 MB ledigt utrymme.
  2. Sätt in USB-flashminnet i en USB-port på datorn.
    Obs! USB-flashminnet måste använda filsystemet FAT32 (Windows).
  3. Klicka för att ladda ned följande systemuppdatering för din felkod:
    3151-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx.
  4. Klicka på Save för att spara ZIP-filen med konsoluppdateringen på datorn.
  5. Packa upp filen. Om du använder Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 dubbelklickar du på zip-filen för att packa upp den.
  6. Kopiera innehållet i ZIP-filen till rotkatalogen på USB-flashminnet.
  7. Ta ut USB-flashminnet från USB-porten på datorn.
  8. Om det finns en skiva i konsolen tar du ut den.
  9. Stäng av konsolen.
  10. Ta bort alla konsolens lagringsenheter, inklusive USB-flashminnen, externa hårddiskar eller den interna hårddisken på Xbox 360 S-konsolen. Lär dig hur du tar bort hårddisken.
  11. Sätt in USB-flashminnet med uppdateringen i en USB-port på konsolen.
  12. Starta konsolen. När konsolen startar bör installationsprogrammet startas automatiskt.
  13. Om problemet kvarstår försöker du med nästa lösning.

Lösning 2: Rensa systemets cacheminne på Xbox 360

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Settings och välj sedan System Settings.
  2. Välj Lagringsutrymme eller Minne.
  1. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  2. Välj Clear System Cache.
  1. Välj Yes när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.

Om problemet kvarstår försöker du med nästa lösning.

Lösning 3: Begär en reparation

Om föregående lösning inte åtgärdade problemet måste din konsol repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.