Felet 69-80072746 visas när du försöker spela upp Xbox Live-innehåll

Problem

Du ser följande felkod och felmeddelande när du försöker spela upp Xbox Live-innehåll:

Innehållet går inte att spela. Det här innehållet går inte att spela eftersom det kanske inte stöds. Mer information finns på www.xbox.com/support.

Statuskod 69-80072746

Detta kan innebära att ditt konto blockerar åtkomst till vissa typer av innehåll. Det här felet kan till exempel uppstå när du försöker få åtkomst till oklassificerat innehåll.

Lösningar

Lösning 1: Anpassa sekretessinställningarna

Om kontot som används är ett vuxenkonto loggar du in på kontot och kontrollerar att det har obegränsad åtkomst till innehåll. Du kan anpassa dina sekretessinställningar på Xbox 360-konsolen eller online.

Anpassa dina onlinesekretessinställningar via konsolen .

1. Logga in på det konto där problemet uppstår.
  2. Gå till Inställningar och välj Sekretess.
  3. I panelen Onlinesäkerhet väljer du Ändra inställningar.
  4. Välj Anpassa.
  5. Välj Medlemsinnehåll och kontrollera sedan att inställningen står på "Alla".

Anpassa sekretessinställningarna online

1. I webbläsaren går du till Mitt konto.
  2. Klicka på Logga In längst upp till höger på sidan och logga in på ditt Xbox Live-konto.
  3. Klicka på Mitt konto längst upp i högra hörnet på sidan.
  4. Under Inställningar klickar du på Sekretess- och onlineinställningar.
  5. På fliken Vuxen under Sekretesskontroller kontrollerar du att Profildelning är ställd till "Alla".

Obs! Xbox Live-barnkonton kräver godkännande från en förälders Microsoft-konto (kallades tidigare ”Windows Live ID”). Mer information finns i Sekretess och säkerhet för Xbox Live online.

Pröva nästa lösning om du fortfarande får samma fel.

Lösning 2: Anpassa trygghetsinställningarna

Trygghetsinställningarna kan blockera visningen av innehåll som klassificerats lägre än konsolens inställning. Kontrollera att innehåll inte göms på grund av trygghetsinställningarna. Du kan anpassa inställningarna online eller via Xbox 360-konsolen.

Anpassa dina trygghetsinställningar via konsolen .

1. Logga in på det konto där problemet uppstår.
  2. Välj Inställningar och sedan Familjezonen.
  3. Om en lösenordskod angetts för konsolens trygghetsinställningar anger du koden.
  4. Välj Klassificering och innehåll.
  5. Välj den typ av innehåll som du vill titta på och välj sedan den inställning du vill ha. Gör till exempel något av följande:
    • Välj Filmklassificeringar och sedan Alla filmer.
    • Välj TV-klassificeringar och välj sedan Alla TV-program.
  1. Tryck på B och välj sedan Spara och avsluta.

Anpassa trygghetsinställningarna online

1. I webbläsaren går du till Mitt konto.
  2. Klicka på Logga In längst upp till höger på sidan och logga in på ditt Xbox Live-konto.
  3. Klicka på Mitt konto längst upp i högra hörnet på sidan.
  4. Under Inställningar klickar du på Sekretess och onlineinställningar.
  5. På fliken Vuxen kontrollerar du att Programmering angetts till "Standard" under Innehållskontroller.

Pröva nästa lösning om du fortfarande får samma fel.

Lösning 3: Köp innehållet på Xbox.com

Om du använder ett sekundärt konto i ett familjepaket för Xbox Live kan du behöva gå till spelmarknadsplatsen på Xbox.com för att köpa innehållet och lägga nedladdningen i kön till Xbox 360-konsolen. Så här gör du:

1. På datorn går du till Xbox Games Store.
  2. Klicka på Logga In längst upp till höger och logga in på ditt Xbox Live-konto.
  3. Sök och välj eller köp innehållet som du vill ladda ned.
  4. Nedladdningen ska börja på Xbox 360-konsolen inom 5 till 10 minuter. Så här ser du nedladdningsstatusen på din konsol:
    1. Tryck på Guide-knappen på Xbox 360-handkontrollen.
    2. Gå till Spel och appar.
  5. Välj Aktiva nedladdningar.

Om problemet kvarstår kontaktar du Xbox-supporten genom att klicka på länken Kontakta oss längst ned på den här sidan.