Felet 80000010 uppträder när du använder Kinect-sensorn för Xbox 360

Följande felmeddelande och kod visas när du använder Kinect-sensorn för Xbox 360:

The Kinect Sensor needs to restart

80000010

Det här meddelandet anger att sensorn är upptagen. Vänta 90 sekunder innan du stänger av konsolen eller spelar ett spel.

Lösningar

Lösning 1: Stäng av konsolen och starta den sedan igen

Om du får det här meddelandet ska du vänta i minst 90 sekunder och sedan göra så här:

1. Stäng av Xbox 360-konsolen. Det gör du genom att trycka på och hålla ned Xbox Guide-knappen på handkontrollen i tre sekunder. Därefter väljer du alternativet att bara stänga av handkontrollen eller både handkontrollen och konsolen. Om du väljer konsolen stängs konsolen och alla anslutna handkontroller av.
  1. Om sensorn är väldigt kall väntar du tills den nått rumstemperatur (cirka 21 °C).
  2. Starta konsolen och se om problemet kvarstår. Det gör du genom att trycka på Xbox Guide-knappen på handkontrollen.

Lösning 2: Begär en reparation

Om lösningen ovan inte löste problemet måste Kinect-sensorn repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.