Felkod 80048821 visas när du försöker logga in på Xbox Live

Följande felmeddelande och kod visas när du försöker logga in i Xbox Live:

Du har antingen angett fel lösenord, eller så har den e-postadress du angav inget Xbox Live-medlemskap. Försök igen eller besök Xbox.com/forgot om du behöver hjälp.

Kod: 80048821

Det här beror på något av följande:

• Din Xbox Live-profil är skadad.
  • Det finns ett problem med säkerhetsinformationen för ditt Microsoft-konto.

Lösningar

Lösning 1: Starta om Xbox 360-konsolen

Problemet kan försvinna om du stänger av Xbox 360-konsolen och sedan startar den igen.

Lösning 2: Verifiera lösenordet för ditt Microsoft-konto

Bekräfta att lösenordet du angav stämmer. Om du glömt ditt lösenord eller inte kan logga in med ditt lösenord återställer du lösenordet.

Lösning 3: Försök logga in på Xbox.com

Så här gör du:

1. Klicka på Logga in längst upp på någon av sidorna på xbox.com (till exempel den här).
  2. Skriv in användarnamn och lösenord för ditt Microsoft-konto och klicka sedan på Logga in.
  3. Om du kan logga in på Xbox.com, försöker du logga in på Xbox 360-konsolen igen.

Lösning 4: Uppdatera säkerhetsinformationen för ditt Microsoft-konto

Bekräfta och lägg till säkerhetsinformation till ditt Microsoft-konto om så krävs. Lägg exempelvis till e-postadress eller telefonnummer.
Mer information om hur du hanterar säkerhetsinformation för ditt Microsoft-konto hittar du i Översikt över säkerhetsinformation för Microsoft-konton.

Efter att du kontrollerat och uppdaterat säkerhetsinformationen för Microsoft-kontot loggar du in på Xbox Live och försöker sedan köpa eller ladda ned innehållet igen.

Lösning 5: Töm systemets cacheminne

Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Settings och välj System Settings.
  3. Välj Storage eller Memory.
  4. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  5. Välj Clear System Cache.
  6. Välj Yes när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.

Lösning 6: Flytta och ladda sedan ned din Xbox Live-profil igen

Så här gör du:

1. Formatera ett USB-flashminne som minnesenhet.
  2. Flytta din profil till flashminnet som du formaterade i steg 1. Det gör du så här:
    1. Sätt in USB-flashminnet i konsolen.
    2. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
    3. Gå till Inställningar, Systeminställningar och välj sedan Lagringsutrymme.
    4. Välj Alla enheter.
    5. Välj Spelarprofiler och välj din spelarprofil.
    6. Välj Move.
    7. Välj det USB-flashminne till vilket du vill flytta din spelarprofil.
    8. Ta bort USB-flashminnet från konsolen.
  3. Ladda ned din profil igen. Hur du gör det beskrivs i Ladda ned Xbox Live-profilen till en annan Xbox 360-konsol eller ladda ned den igen.

Lösning 7: Ta bort systemdatafilen för marknadsplatsen

På Xbox 360-konsolen lagras också tillfälliga filer för Xbox Games Store. Problemet kanske kan lösas om du tar bort systemdatafilen för marknadsplatsen. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och sedan Systeminställningar.
  3. Välj Lagringsutrymme och välj den primära lagringsenheten.
  4. Välj Systemobjekt.
  5. Välj Marknadsplatsen - systemdata.
  6. Välj Ta bort.
  7. Starta om konsolen.

Lösning 8: Ta bort den senaste systemuppdateringen

Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Settings och sedan System Settings.
  3. Välj Storage.
  4. Markera (men välj inte) Memory Unit.
  5. Tryck på följande knappar på handkontrollen i följande ordning:
    1. Vänster kantknapp
    2. Höger kantknapp
    3. X-knappen
  6. Upprepa steg 5.
  7. När följande meddelande visas väljer du Ja:

Ta bort systemuppdatering

Om det finns en systemuppdatering på en lagringsenhet kommer uppdateringen och åtkomsten till Xbox Live att tas bort. Om du vill använda de här funktionerna igen loggar du in på Xbox Live och laddar ned uppdateringen. Mer information finns på www.xbox.com/storage.

Konsolen startas om efter att åtgärden har slutförts. Vill du fortsätta?

Xbox 360-konsolen startas om.

Lösning 9: Begär en reparation

Om föregående lösningar inte åtgärdade problemet måste din konsol repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.