Felet 8007007A visas när du försöker ansluta till Xbox Live

Följande fel visas när du ansluter till Xbox Live på Xbox 360-konsolen:

8007007A

Det här beror på något av följande:

• Faktureringsinformationen för Microsoft-kontot måste uppdateras.
  • Cacheinformationen på Xbox-konsolen måste uppdateras.
  • Det finns ett problem med din anslutning till Xbox Live.

Lösningar

Lösning 1: Bekräfta säkerhetsuppgifterna för ditt Microsoft-konto

1. Logga in på ditt Microsoft-konto. Om du har glömt ditt lösenord återställer du lösenordet.
  2. Klicka på Redigera säkerhetsinfo.
  3. Kontrollera din säkerhetsinformation. Kontrollera till exempel att uppgifterna under Telefonnummer, Alternativ e-postadress och Säkerhetsfråga (om det finns någon) stämmer.
  4. Klicka på Fakturering och sedan på Faktureringsinformation.
  5. Kontrollera faktureringsinformationen för ditt Microsoft-konto. Kontrollera t.ex. att Microsoft-kontots faktureringsadress är densamma som den som är knuten till ditt kreditkort. Se också till att betalningsinformationen för Microsoft-kontot, inklusive versaler och gemener, matchar den information är knuten till ditt kreditkort.
  6. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  7. Försök ansluta till Xbox Live på konsolen.

Lösning 2: Ta bort profilen från konsolen, rensa systemcachen tre gånger och ladda sedan ned profilen på nytt

Gör så här för att ta bort profilen som finns sparad på Xbox-konsolen:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Xbox-startsidan.
  3. Välj inställningar och sedan System.
  4. Välj Lagringsutrymme.
  5. Välj din lagringsenhet. Välj till exempel hårddisken eller minnesenheten.
  6. Välj Profiler.
  7. Välj den gamertag du vill ta bort.
  8. Välj Ta bort.
  9. Välj Ta bara bort profilen. Då tas profilen bort men sparade spel och achievements finns kvar.
    Viktigt! Välj inte Ta bort profil och objekt. Profilen och spel och achievements som finns kopplade till profilen tas då bort.

Så här rensar du systemets cacheminne:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Xbox-startsidan.
  3. Gå till inställningar och välj sedan System.
  4. Välj Lagringsutrymme.
  5. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  6. Välj Rensa systemcache.
  7. Välj Ja när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.

Ladda ned Xbox Live-profilen på det här sättet:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  1. Välj Ladda ned profil.

Obs! Visas inte Ladda ned profil? Detta innebär att du är inloggad med en annan profil. Tryck på X-knappen för att logga ut, bekräfta och välj sedan Ladda ned profil.

1. Välj Ladda ned profil längst ned på skärmen Ladda ned profil.
  1. Ange e-postadressen för det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-profil. Om du inte känner till den läser du Hitta ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord.
  1. Ange Microsoft-kontots lösenord.

Obs! Om ditt konto är ett Xbox Live-barnkonto måste en förälder ange sin Microsoft-kontoinformation om det ska gå att ladda ned profilen.

1. Om du har kopplat in en extern lagringsenhet till konsolen måste du välja på vilken lagringsenhet du vill spara profilen. Profilen laddas ned omedelbart om du inte använder någon extern lagringsenhet.

När profilen laddats ned startar du om konsolen och försöker sedan ansluta till Xbox Live.

Lösning 3: Felsök Xbox Live-anslutningen

Om detta problem fortfarande kvarstår felsöker du din Xbox Live-anslutning.

Om problemet kvarstår efter att du har försökt att felsöka anslutningen kontaktar du Xbox-supporten.