Felkod 80072af9 visas när du försöker logga in eller ladda ned Xbox Live-innehåll

Problem

Ett av följande felmeddelande eller felkoder visas när du försöker logga in på Xbox Live eller ladda ned innehåll från Xbox Live:

Some Xbox Live content is temporarily unavailable... You can still access your profile, communicate with other players and play games online.

The content will automatically appear when its available.

Status Code: 80072af9

The download could not be completed. Please try again later. Any points you used for this transaction have already been deducted from your balance and will not be deducted again.

Status code: 80072af9

Det här beror på något av följande:

• Vissa Xbox-funktioner är inte tillgängliga på grund av systemunderhåll eller ett tillfälligt Xbox Live-problem.
  • Du kommer inte åt vissa Xbox-funktioner på grund av ett problem med nätverkskonfigurationen.

Lösningar

• Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status. Så här gör du:

Under schemalagt systemunderhåll eller oförutsedda Xbox Live-problem kan vissa Xbox Live-funktioner tillfälligt vara otillgängliga. Du kan fastställa Xbox Live-tjänstens status genom att kontrollera Tjänstens statussida.

• Lösning 2: Testa Xbox Live-anslutningen. Så här gör du:
    1. Öppna Settings-navet och välj System.
    2. Välj Network Settings.
    3. Välj Wired Network eller namnet på det trådlösa nätverket om du uppmanas göra det.
    4. Välj Test Xbox Live Connection.
  • Lösning 3: Ladda ned innehållet igen. Information om hur du laddar ned tidigare köpt innehåll finns i avsnittet Köpa eller ladda ned innehåll från Xbox Live.

Om du fortfarande inte kan ladda ned innehållet provar du nästa lösning.

• Lösning 4: Öppna nätverksportarna. Så här gör du:

Flera portar måste vara öppna i nätverkets maskinvara eller brandväggen för att du ska kunna komma åt Xbox Live. Mer information om vilka nätverksportar som måste vara öppna för Xbox Live läser du Nätverksportar som används av Xbox Live.

Om du fortfarande inte kan ladda ned innehållet provar du nästa lösning.

• Lösning 5: Förbättra nätverksprestandan. Om du inte kan ansluta till Xbox Live, ofta kopplas från eller inte kan se visst innehåll kan du försöka förbättra dina nätverksprestanda. Hjälp finns i Problem med anslutningshastighet eller nedkopplingar.

Om du fortfarande inte kan ladda ned innehållet provar du nästa lösning.

• Lösning 6: Kontrollera problem med nätverksanslutningen eller Internetleverantören. Du kanske inte kan ansluta till Xbox Live eller använda vissa funktioner om Internetleverantören har begränsat bandbredden eller anslutningstiden. Kontakta Internetleverantören och hör om anslutningen avbryts på grund av begränsningar.

Om problemet kvarstår kontaktar du Xbox-supporten genom att klicka på länken ”Kontakta oss” längst ned på den här sidan.