Felet 80072EF3 uppträder när du försöker logga in på Xbox Live

Följande felmeddelande och kod visas när du försöker logga in på Xbox Live på Xbox 360-konsolen:

Kan inte logga in på Xbox Live

80072EF3

Det kan innebära problem med nätverksanslutningen eller att det finns skadade data på konsolens hårddisk eller att du har en förfallen skuld på en prenumeration.

Lösningar

Lösning 1: Stäng av konsolen och starta den sedan igen

Gör så här:

1. Håll ned Xbox Guide-knappen  på handkontrollen i tre sekunder.
  2. Välj Stäng av konsolen på menyn på skärmen och tryck sedan på A-knappen .
  3. Upprepa steg 1. Konsolen sätts då på.

Lösning 2: Leta reda på och ta bort skadade filer

Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och välj Systeminställningar.
  3. Välj Lagring.
  4. Välj en lagringsplats och tryck sedan på A-knappen  på handkontrollen.
  5. Välj Spel och appar och tryck sedan på A-knappen .
  6. Rulla nedåt och leta efter skadade filer med sparade spel. En skadad fil markeras med ett gult utropstecken.
  7. Om du hittar en skadad fil med sparat spel tar du bort den:
    1. Välj spelet och tryck sedan på A-knappen .
    2. Välj Ta bort och tryck sedan på A-knappen .
    3. Du får en fråga: Den här åtgärden innebär att det markerade innehållet tas bort permanent från konsolen. Är du säker på att du vill ta bort? Välj Ja.

Lösning 3: Rensa systemets cacheminne

Problemen kan försvinna om du rensar systemets cacheminne, som kan innehålla skadade data. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och välj Systeminställningar.
  3. Välj Lagring.
  4. Markera en lagringsenhet och tryck sedan på Y-knappen  på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  5. Välj Rensa systemcache.
  6. Välj Ja när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.

Lösning 4: Betala eventuell utestående skuld på ditt konto

Om ett betalningsalternativ som är kopplat till en prenumeration har en utestående skuld måste du betala skulden innan du kan göra ett inköp på din Xbox-konsol.

Så här betalar du en förfallen skuld online:

1. Logga in på sidan Tjänster och prenumerationer med inloggningsuppgifterna för ditt Microsoft-konto.
  2. Hitta din förfallna prenumeration i listan. Det förfallna beloppet visas i rött.
  3. Välj Betala nu och följ sedan instruktionerna för att betala det förfallna beloppet.

Obs! Om din prenumeration förfallit kan en förbetald kod inte användas för att betala din skuld. Du måste betala skulden enligt anvisningarna ovan innan du löser in din förbetalda kod.

Lösning 5: Bekräfta säkerhetsuppgifterna för ditt Microsoft-konto

Om du nyligen lade till säkerhetskontaktinformation till ditt Microsoft-konto kanske du behöver kontrollera informationen. Kontrollprocessen visar oss att det var du som gjorde ändringarna och inte någon som försökte stjäla din kontoinformation. Se Bekräfta säkerhetsinformationen för ditt Microsoft-konto.

Lösning 6: Ta bort profilen som finns sparad på Xbox-konsolen och ladda sedan ned den igen

Gör så här för att ta bort profilen som finns sparad på Xbox-konsolen:

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och välj System.
  3. Välj Lagring.
  4. Välj Alla enheter.
  5. Välj Spelarprofiler.
  6. Välj den gamertag du vill ta bort.
  7. Välj Ta bort.
  8. Välj Ta bara bort profilen. (Då tas profilen bort, men sparade spel och achievements finns kvar.)

Så här laddar du ned din profil igen:

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
  2. Välj Ladda ned profil.
    Obs! Om du inte får aviseringen "Ladda ned profil" är du förmodligen inloggad på din profil. Tryck på X-knappen  för att logga ut.
  3. Ange det Microsoft-konto som hör till din gamertag. Om du inte känner till E-postadressen eller Lösenordet för ditt Microsoft-konto läser du Vanliga frågor och svar om Microsoft-konton.
    Obs! Om ditt konto är ett Xbox Live-barnkonto måste en förälder ange sitt Microsoft-konto om det ska gå att ladda ned profilen.
  4. Välj lagringsenheten för din profil (t.ex. Hårddisk). Nedladdningen av din profil påbörjas.
  5. När nedladdningen slutförts kan du välja om du vill att ett lösenord kopplat till Microsoft-kontot ska krävas för inloggning till din profil. Alternativet Kom ihåg lösenord är som standard inaktiverat, vilket innebär att du kommer bli uppmanad att ange ditt lösenord när du loggar in på din Xbox Live-profil.

Lämna Kom ihåg lösenord omarkerat om du vill ange ditt lösenord för Microsoft-kontot när du loggar in till din profil på den här konsolen.

Lösning 7: Felsök nätverksanslutningen

Om du har problem med anslutningen testar du Lösningen för Xbox 360-anslutningsfel.