Felet 80072f78 uppkommer när du försöker logga in på Xbox Live

Följande felmeddelande visas när du försöker ladda ned din Xbox Live-profil på Xbox 360-konsolen:

Det går inte att ladda ned Xbox Live-profiler just nu. Försök igen senare.

80072f78

Det här kan innebära något av följande:

• Det är problem med din profil.
  • Det finns ett problem med informationen på ditt Microsoft-konto.

Lösningar

Du måste känna till e-postadressen och lösenordet som hör till ditt konto om du ska kunna utföra detta. Om du inte vet vilket Microsoft-konto du har kan du läsa artikeln Hitta ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord.

Lösning 1: Ladda ned din profil igen

Lös det här problemet genom att ladda ned din profil igen. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Ladda ned profil.

Obs! Visas inte Ladda ned profil? Tryck på X-knappen för att logga ut från din profil.

1. Ange Microsoft-kontots e-postadress som hör till din Xbox Live-gamertag.
  2. Ange Microsoft-kontots lösenord.

Obs! Om ditt konto är ett Xbox Live-barnkonto måste en förälder ange sin Microsoft-kontoinformation om det ska gå att ladda ned profilen.

1. Välj lagringsenheten för din profil (t.ex. Hårddisk).

Nedladdningen av din profil påbörjas. När din profil har laddats ned kan du välja om du vill att ditt lösenord för Microsoft-kontot ska krävas för inloggning till din profil.

Om det här inte löser problemet försöker du med följande lösning.

Lösning 2: Ta bort den förvanskade profilen som finns sparad på Xbox-konsolen och ladda sedan ned den igen

Gör så här om du vill ta bort den förvanskade profilen som finns sparad på Xbox-konsolen:

1. Gå till Inställningar och välj sedan System.
  2. Välj Lagringsutrymme.
  3. Välj Alla enheter.
  4. Välj Profiler.
  5. Välj den gamertag du vill ta bort.
  6. Välj Ta bort.
  7. Välj Ta bara bort profilen. Då tas profilen bort, men sparade spel och achievements finns kvar.
  8. Ladda ned profilen igen:
    1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
    1. Välj Ladda ned profil.

Obs! Om du inte ser Ladda ned profil är du förmodligen inloggad. Tryck på X-knappen och logga ut från din profil.
    1. Ange det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-gamertag.

Obs! Om ditt konto är ett Xbox Live-barnkonto måste en förälder ange sitt Microsoft-konto om det ska gå att ladda ned profilen.
    1. Välj lagringsenheten för din profil (t.ex. Hårddisk).

När din profil har laddats ned kan du välja om du vill att ett lösenord för Microsoft-kontot ska krävas för inloggning till din profil.

Om det här inte löser problemet försöker du med följande lösning.

Lösning 3: Rensa systemets cacheminne

Du kan lösa problemet genom att rensa systemets cacheminne. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och välj Systeminställningar.
  3. Välj Lagringsutrymme eller Minne.
  4. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  5. Välj Rensa systemcache.
  6. Välj Ja när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.

Om det här inte löser problemet försöker du med följande lösning.

Lösning 4: Kontrollera Microsoft-kontots information

Du löser problemet genom att kontrollera Microsoft-kontots information. Gör så här:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.

Obs! Läs Återställ ditt lösenord om du har glömt ditt lösenord eller inte kan logga in med ditt lösenord.

1. Anteckna alla felmeddelanden som visas.
  2. När du har åtgärdat eventuella fel kontrollerar du informationen för ditt Microsoft-konto. Kontrollera till exempel faktureringsinformationen eller informationen i avsnittet Lösenord och säkerhetsinfo.
  3. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  4. Logga in på Xbox Live och försök ladda ned din profil igen.