Felet 80090304 visas när du försöker ansluta till Xbox Live med Xbox 360

Följande felkod visas när du försöker ansluta till Xbox Live med din Xbox 360-konsol:

80090304

Det här beror på något av följande:

• Faktureringsinformationen för Microsoft-kontot måste uppdateras.
  • Cacheinformationen på Xbox-konsolen måste uppdateras.
  • Det finns ett problem med din anslutning till Xbox Live.

Lösningar

Lösning 1: Bekräfta säkerhetsuppgifterna för ditt Microsoft-konto

1. Logga in på ditt Microsoft-konto. Har du glömt ditt lösenord? Återställ lösenordet.
  2. Klicka på Edit security info.
  3. Kontrollera dina säkerhetsuppgifter. Kontrollera till exempel att uppgifterna under Phone number, Alternate email address och Security question stämmer.
  4. Gå till Billing och välj Billing information.
  5. Kontrollera faktureringsinformationen för ditt Microsoft-konto. Kontrollera t.ex. att Microsoft-kontots faktureringsadress är densamma som den kreditkortsföretaget har uppgift om. Se också till att betalningsinformationen för Microsoft-kontot, inklusive versaler och gemener, motsvarar den information som kreditkortsföretaget har.
  6. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  7. Försök ansluta till Xbox Live på konsolen.

Lösning 2: Ta bort all information som lagras på konsolen

1. Ta bort profilen från Xbox 360-konsolen. Hur du gör det beskrivs i Ta bort en Xbox Live-profil från en Xbox 360-konsol.
  2. Töm systemets cacheminne. Se Så här rensar du cacheminnet på Xbox 360.
  3. Stäng av Xbox-konsolen och din nätverksmaskinvara (till exempel modem och router).
  1. Vänta i 30 sekunder.
  2. Slå på modemet och vänta tills det är online (det tar ungefär en minut).
  3. Starta nästa maskinvaruenhet (till exempel routern) och vänta i en minut till.
  4. Ladda ned profilen. Se Ladda ned Xbox Live-profilen till en annan Xbox 360-konsol eller ladda ned den igen.

När profilen laddats ned startar du om konsolen och försöker sedan ansluta till Xbox Live.

Lösning 3: Felsöka Xbox Live-anslutningen

Om felet fortfarande visas kontrollerar du Xbox Live-anslutningen. Se Felsöka Xbox 360-anslutningen till Xbox Live.