Felkod 80151004 visas när du laddar ned din Xbox Live-profil på Xbox 360-konsolen

Följande felmeddelande visas när du försöker ladda ned din Xbox Live-profil på Xbox 360-konsolen:

Sorry, Xbox Live profiles can't be downloaded right now. Please try again later.
Statuskod: 80151004

Det här kan bero på något av följande:

• Det finns ett problem med din nätverksanslutning.
  • Det finns ett problem med informationen på ditt Microsoft-konto.

Lösningar

Du behöver e-postadressen och lösenordet för ditt Microsoft-konto för att utföra dessa steg. Om du har glömt e-postadressen eller lösenordet går du till Hitta Microsoft-kontots e-postadress eller lösenord.

Lösning 1: Kontrollera Microsoft-kontots information

Så här gör du:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
    Obs! Om du har glömt ditt lösenord eller inte kan logga in med ditt lösenord återställer du lösenordet.
  2. Anteckna alla felmeddelanden som visas.
  3. Under Password and security info klickar eller trycker du på Edit security info.
  4. Kontrollera dina säkerhetsuppgifter. Kontrollera till exempel uppgifterna under Phone number, Alternate email address och Security question.
    Obs! Om säkerhetsinformationen behöver kontrolleras visas ordet Verify under telefonnumret och/eller e-postadressen. Bekräfta att informationen stämmer genom att klicka på Verify.
  1. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  2. Logga in på Xbox Live och försök ladda ned din profil igen.

Lösning 2: Skapa ett unikt applösenord för tvåstegsverifiering

Om du nyligen registrerade dig för tvåstegsverifiering måste du skapa ett unikt applösenord för ditt Microsoft-konto.

Obs! Om du vill kontrollera att tvåstegsverifieringen är aktiverad för ditt konto loggar du in på ditt Microsoft-konto och väljer sedan Security info.

Om tvåstegsverifieringen är aktiverad för ditt Microsoft-konto kanske besked om felaktigt lösenord visas när du använder appar eller enheter som inte tar emot säkerhetskoder. Vissa e-postappar för smarttelefoner och andra enheter som Xbox 360-konsolen tar till exempel inte emot säkerhetskoder.

I dessa fall ombeds du inte ange en säkerhetskod när du försöker logga in. Du åtgärdar problemet genom att skapa ett unikt app-lösenord i Microsoft-kontot som inte hör till appen eller enheten. När du har loggat in på den appen eller enheten med ditt unika app-lösenord kan du fortsätta.

Obs! Du måste skapa ett unikt app-lösenord för varje app eller enhet som inte frågar efter säkerhetsinformation. Mer information om app-lösenord och tvåstegsverifiering finns på App-lösenord och tvåstegsverifiering.

Du skapar ett unikt lösenord för en app eller enhet genom att följa dessa anvisningar:

1. Logga in på Microsoft-kontot genom att använda inloggningsuppgifterna för Microsoft-kontot. Om du glömt ditt lösenord återställer du lösenordet.
  2. Under Password and security info väljer du Edit security info.
    Obs! Om du ombeds ange ett säkerhetsinformation gör du det och väljer sedan Submit.
  3. Under App passwords klickar eller trycker du på Create a new app password. Ett nytt lösenord skapas och visas på skärmen.
  4. På Xbox-skärmen anger du app-lösenordet som du skapade online när du ombeds ange lösenordet för ditt Microsoft-konto.

När du har loggat in med ditt app-lösenord kan du använda den appen eller enheten. Du kommer att använda detta nya lösenord när du loggar in på din enhet i stället för lösenordet för ditt Microsoft-konto.

Så här gör du för att aktivera tvåstegsverifieringen:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Under Password and security info klickar eller trycker du på Edit security info.
    Om du ombeds ange säkerhetsinformation gör du det och trycker eller klickar sedan på Submit.
  3. Under rubriken Two-Step Verification klickar eller trycker du på Turn off two-step verification.

Lösning 3: Ladda ned din profil igen

Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Download Profile.
    Obs! Om du inte ser Download Profile är du förmodligen inloggad. Tryck på X-knappen och logga ut från din profil.
  3. Ange det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-gamertag.
  4. Ange Microsoft-kontots lösenord.
    Obs! Om ditt konto är ett Xbox Live-barnkonto måste en förälder ange sin Microsoft-kontoinformation för att det ska gå att ladda ned profilen.
  5. Välj lagringsenheten för din profil.

Nedladdningen av din profil påbörjas. När din profil har laddats ned kan du välja om du vill att ditt lösenord för Microsoft-kontot ska krävas för inloggning till din profil.

Lösning 4: Ta bort den skadade profilen och ladda sedan ned din profil

Så här gör du om du vill ta bort den förvanskade profilen som finns sparad på Xbox-konsolen:

1. Gå till Settings och välj System.
  2. Välj Storage.
  3. Välj All Devices.
  4. Välj Profiles.
  5. Välj den gamertag du vill ta bort.
  6. Välj Delete.
  7. Välj Delete Profile Only. Då tas profilen bort, men sparade spel och achievements finns kvar.
  8. Ladda ned profilen igen.

Om du vill ladda ned din profil följer du anvisningarna i Lösning 3 ovan.

Lösning 5: Töm systemets cacheminne

Töm systemets cacheminne så här.

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Settings och välj System Settings.
  3. Välj Storage eller Memory.
  4. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  5. Välj Rensa systemcache.
  6. Välj Yes när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.