Felet 8015100c visas när du försöker ansluta till Xbox Live

Problem

Följande felmeddelande och kod visas när du försöker ansluta till Xbox Live:

Can’t retrieve information from Xbox Live. Please try again later.
Status code: 8015100c

När du försöker felsöka problemet genom att köra ett anslutningstest av Xbox Live får du ett felmeddelande i stil med något av dessa:

• DNS Error
  • Your DNS server can't resolve the names of the Xbox Live servers or Xbox.com.

Detta kan innebära att det är något fel med din nätverkskonfiguration. När det här felet inträffar kan Xbox-konsolen inte hitta Xbox Live-servrarna på grund av ett DNS-konfigurationsfel.

Obs! Konsolen letar reda på andra konsoler och datorer på internet med hjälp av DNS.

Lösningar

Testa följande lösningar i turordning för att åtgärda problemet.
Obs! Om du ansluter till ett skyddat trådlöst nätverk behöver du dess lösenord för att genomföra följande steg.

Lösning 1: Återställa nätverkets standardinställningar

Obs! Anteckna Xbox 360-konsolens nätverksinställningar innan du återställer dem eftersom du kanske behöver dem senare.

1. Stäng av Xbox 360-konsolen.
  2. Endast trådlös anslutning: Koppla bort Xbox 360 trådlös nätverksadapter G från USB-porten (vid behov).
  3. Starta konsolen.
  4. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  5. Gå till Settings och välj System Settings.
  6. Välj Network Settings.
  7. Välj Wired Network eller namnet på det trådlösa nätverket om du uppmanas göra det.
  8. Välj Configure Network.
  9. På fliken Additional Settings väljer du Restore to Factory Defaults.
    Obs! Den här åtgärden återställer bara nätverksinställningarna. Den påverkar inte andra konsolinställningar.
  10. Stäng av konsolen.
  11. Om du kopplade ur en trådlös Xbox 360-nätverksadapter kopplar du in den i konsolen igen.
  12. Starta konsolen
  13. Endast för trådlöst: Du ombeds konfigurera de trådlösa inställningarna. Följ de här instruktionerna om du vill ansluta till ditt trådlösa nätverk.
  14. Testa Xbox Live-anslutningen. Gör så här:
    1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
    2. Gå till Settings och välj System Settings.
    3. Välj Network Settings.
    4. Välj Wired Network eller namnet på det trådlösa nätverket (om du uppmanas att göra det) och sedan Test Xbox Live Connection.

Testa nästa lösning om felet fortfarande visas.

Lösning 2: Starta om nätverksutrustningen

1. Stäng av Xbox 360-konsolen och alla nätverksenheter (till exempel modem och router).
  2. Vänta en minut.
  3. Slå på modemet och vänta tills det är online igen (ytterligare en minut).
  4. Starta nästa maskinvaruenhet (till exempel routern) och vänta ytterligare en minut.
  5. Upprepa steg 4 för alla övriga enheter i nätverksutrustningen.
  6. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  7. Välj Settings och sedan System Settings.
  8. Välj Network Settings.
  9. Välj Wired Network eller namnet på det trådlösa nätverket om du uppmanas göra det.
  10. Välj Test Xbox Live Connection.

Testa nästa lösning om felet fortfarande visas.

Lösning 3: Använd manuella DNS-inställningar
Om du kan komma åt internet via datorn kan du använda samma DNS-inställningar på din konsol som datorn använder.

1. Klicka på Start på datorn, skriv cmd och tryck sedan på Retur.
    Obs! Om du använder Windows XP klickar du på Start och sedan på Kör. Skriv cmd och tryck på ENTER.
  2. Skriv ipconfig /all vid ledtexten och tryck sedan på Enter.
  1. Leta efter en rad som börjar med “DNS Servers” under ditt nätverksnamn.
  1. Skriv ned dina DNS-servernummer (primära och sekundära).

Ange nu dessa DNS-servernummer på konsolen. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Settings och sedan System Settings.
  3. Välj Network Settings.
  4. Välj Wired Network eller namnet på det trådlösa nätverket om du uppmanas att göra det.
  5. Välj Configure Network.
  6. Gå till fliken Basic Settings och välj DNS Settings.
  7. Välj Manual.
  8. Välj Primary DNS Server.
  9. Ange det första numret du antecknade och välj sedan Done.
  10. Välj Secondary DNS Server.
  11. Ange det andra numret du antecknade och välj sedan Done.
  12. Välj Done igen.
  13. Tryck på B-knappen på handkontrollen och välj sedan Test Xbox Live Connection.

Testa nästa lösning om felet fortfarande visas.

Lösning 4: Pröva en direktanslutning till modemet
Det här är en tillfällig lösning som hjälper dig att fastställa orsaken till problemet. Om den här lösningen hjälper dig att ansluta till Xbox Live kan det vara problem med routerkonfigurationen.

Testa att ansluta Xbox 360-konsolen direkt till modemet i stället för att gå via routern. Gör så här:

1. Anslut konsolen till modemet med en nätverkskabel.
  2. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Settings och välj sedan System Settings.
  3. Välj Network Settings.
  4. Välj Wired Network eller namnet på det trådlösa nätverket om du uppmanas göra det.
  5. Välj Configure Network.
  6. Gå till fliken Basic Settings och välj DNS Settings.
  7. Välj Automatic.
  8. Testa Xbox Live-anslutningen. Du gör det genom att trycka på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Settings och sedan välja System Settings. Välj Network Settings, Wired Network eller namnet på det trådlösa nätverket (om du uppmanas att göra det) och sedan Test Xbox Live Connection.

Testa nästa lösning om felet fortfarande visas.

Lösning 5: Pröva verktyget Xbox Live-anslutning
Om problemet inte försvinner kan du pröva lösningen på Xbox Live-anslutningsfel.
Testa nästa lösning om felet fortfarande visas.

Lösning 6: Kontakta internetleverantören
Om du fortfarande får ett DNS-fel när din Xbox 360-konsol är ansluten direkt till modemet, kan det vara ett fel med routningstabellen. DNS-servrar använder routningstabeller för att styra nätverkstrafik. Om tabellerna har felaktig information kanske inte din konsol hittar Xbox Live-servrarna. Kontakta internetleverantören för hjälp med att lösa problemet.