Felet 80151014 visas när du försöker logga in på Xbox Live

Följande felmeddelande och kod visas när du försöker logga in i Xbox Live:

Your console can't connect to Xbox Live. Do you want to exit this session and test your network connection? If you are playing a game, you will lose any unsaved progress
Status Code: 80151014

Detta kan innebära att Xbox Live-profilen på Xbox-konsolen är skadad.

Lösningar

Lösning 1: Ta bort den lagrade profilen

1. Gå till settings och välj System.
  2. Välj Storage.
  3. Välj All Devices.
  4. Välj Gamer Profiles.
  5. Välj den profil du vill ta bort.
  6. Välj Delete.
  7. Välj Delete Profile Only. (Profilen tas bort men sparade spel och achievements finns kvar.)

Lösning 2: Töm systemets cacheminne

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Settings och välj System Settings.
  3. Välj Storage eller Memory.
  4. Markera en lagringsenhet och tryck på Y på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  5. Välj Clear System Cache.
  6. Välj Yes när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.

Lösning 3: Ladda ned profilen igen

Ladda ned Xbox Live-profilen på det här sättet:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  1. Välj Download Profile.

Obs! Om du inte får aviseringen Download Profile är du förmodligen inloggad på din profil. Tryck på X för att logga ut.

2. Ange det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-gamertag. Om du har glömt inloggningsuppgifterna för ditt Microsoft-konto går du till Hitta e-postadressen för ditt Microsoft-konto.

Obs! Om ditt Xbox Live-konto är ett barnkonto måste du ladda ned profilen med en förälders Microsoft-konto.

3. Välj lagringsenheten för din profil (t.ex. Hard Drive). Nedladdningen av din profil påbörjas.
  4. När nedladdningen slutförts kan du välja om du vill att ett lösenord kopplat till Microsoft-kontot ska krävas för inloggning till din profil. Alternativet Remember Password är som standard inaktiverat, vilket innebär att du kommer bli uppmanad att ange lösenordet för ditt Microsoft-konto när du loggar in på din Xbox Live-profil.
Alternativet Remember Password
Alternativet Remember Password
Lämna Remember Password omarkerat om du vill ange ditt lösenord för Microsoft-kontot när du loggar in till din profil på den här konsolen.