Felet 80151015 visas när du försöker logga in på ditt konto på Xbox 360

Följande felkod visas när du försöker logga in på ditt konto på Xbox 360-konsolen:

Felkod: 80151015

Detta kan innebära att ditt Microsoft-konto är blockerat eller att din profil är skadad.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Uppdatera din säkerhetsinformation

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Välj Säkerhet och sekretess.
  3. Välj Fler säkerhetsinställningar och kontrollera att din säkerhetsinformation är korrekt och aktuell.
  4. Försök logga in på ditt konto igen.

Mer information finns i Uppdatera all säkerhetsinformation för ditt Microsoft-konto.

Pröva nästa lösning om du ändå inte kan logga in.

Lösning 2: Ta bort din profil, ladda sedan ned den igen och rensa cacheminnet

Du löser problemet genom att ta bort din profil och ladda ned den igen. Rensa sedan cacheminnet och starta om konsolen.

Steg 1: Ta bort din profil:

1. Gå till Inställningar och välj Systeminställningar.
  2. Välj Lagringsutrymme.
  3. Välj Hårddisk om du inte har några externa lagringsenheter anslutna till konsolen. Välj Alla enheter i stället om du har en extern lagringsenhet.
  4. Välj Profiler.
Skärmen
  1. Välj den profil du vill ta bort.
  2. Välj Ta bort.
Skärmen Profil, med alternativet Ta bort markerat.
  1. Välj Ta bara bort profilen Då tas profilen bort, men sparade spel och achievements finns kvar.

Steg 2: Rensa systemets cacheminne och starta om Xbox-konsolen.

Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen   på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och välj Systeminställningar.
  3. Välj Lagringsutrymme.
Skärmen Systeminställningar, med kategorin Lagring markerad
  1. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen   på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  2. Välj Rensa systemcache.
Skärmen Enhetsalternativ, med alternativet
  1. När du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten väljer du Ja.
  2. Starta om Xbox-konsolen och försök att logga in på ditt konto.