Felet 8015102D uppträder när du uppgraderar ett barnkonto till ett vuxenkonto på Xbox 360

Följande felkod och meddelande visas när du försöker uppgradera ett Microsoft-barnkonto till ett vuxenkonto på din Xbox 360-konsol:

Statuskod: 8015102D

This action can't be performed at this time. Försök igen senare. Mer information finns på www.xbox.com/support.

Det här beror på något av följande:

• Microsoft-kontot är kopplat till en aktiv Xbox Live Guld-prenumeration.
  • Ett betalningsalternativ är redan kopplat till Microsoft-kontot.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera att kontot inte är kopplat till en Xbox Live Guld-prenumeration

Det går inte att uppgradera ett Microsoft-barnkonto som är kopplat till en Xbox Live Guld-prenumeration till ett vuxenkonto. Du måste vänta tills prenumerationen upphör eller annullera den.

Lösning 2: Lägga till ett nytt betalningsalternativ

Lös problemet genom att lägga till ett nytt betalalternativ, t.ex. ett kontokort, i kontot som du vill uppgradera. Ta sedan bort det befintliga betalalternativet. Det nya alternativet används för att verifiera att användaren är vuxen.

Obs! Om du bara har ett betalalternativ måste du lägga till ett nytt innan du kan ta bort ett befintligt.

Om du vill lägga till ett betalningsalternativ läser du Lägg till ett betalningsalternativ online och väljer Lägg till ett betalningsalternativ till vänster på skärmen. Sedan följer du anvisningarna.

Ta bort profilen efter att du har ändrat betalalternativen. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
  3. Välj Lagring.
Skärmen Systeminställningar med
  1. Välj All Devices.
  2. Välj Profiler.
  3. Välj den gamertag du vill ta bort.
  4. Välj Ta bort.
  5. Välj Ta bara bort profilen. (Då tas profilen bort, men sparade spel och achievements finns kvar.)

Rensa systemcachen efter att ha tagit bort profilen som finns på Xbox 360-konsolen.

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Settings och sedan System Settings.
  3. Välj Storage eller Memory.
  4. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  5. Välj Rensa systemcache.
  6. När du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten väljer du Ja.

Ladda ned din Xbox-profil igen efter att ha rensat systemcachen. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Ladda ned profil.

Obs! Visas inte Ladda ned profil? Detta innebär att du är inloggad med en annan profil. Tryck på X-knappen för att logga ut, bekräfta och välj sedan Ladda ned profil.

3. Ange det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-gamertag. Om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

Obs! Om ditt konto är ett Microsoft-barnkonto måste du använda en förälders Microsoft-konto för att det ska gå att ladda ned profilen.

4. Välj lagringsenheten för din profil. Nedladdningen av din profil påbörjas.

Uppgradera barnkontot till ett vuxenkonto efter att ha laddat ned profilen igen.