Felet 80151901 visas när du försöker logga in på Xbox Live på din Xbox 360

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker logga in i Xbox Live:

Din konsol kan inte ansluta till Xbox Live. Vill du avsluta sessionen och testa din nätverksanslutning? Om du håller på att spela ett spel kommer alla framsteg som du inte har sparat att försvinna.

Statuskod: 80151901

Det kan innebära att din Xbox-profil är skadad.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-05-22T22:09:23.4084460+00:00

Lösning 2: Felsök din anslutning till Xbox Live

Om du inte kan ansluta till Xbox Live läser du Felsöka Xbox 360-anslutningen till Xbox Live.

Lösning 3: Ta bort och ladda ned profilen igen

Följ dessa steg för att ta bort och ladda ned profilen igen.

Steg 1: Ta bort den profil som finns sparad på din Xbox-konsol

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och välj Systeminställningar.
  3. Välj Lagringsutrymme.
Skärmen Systeminställningar, med alternativet Lagring markerat.
  1. Välj Alla enheter.
  2. Välj Spelarprofiler.
  3. Välj den gamertag du vill ta bort.
  4. Välj Ta bort.
  5. Välj Ta bara bort profilen. (Då tas profilen bort, men sparade spel och achievements finns kvar.)

Steg 2: Rensa systemets cacheminne

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och välj Systeminställningar.
Fliken Inställningar i Xbox 360 Guide, med alternativet
  1. Välj Lagringsutrymme eller Minne.
  2. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen  på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  3. Välj Rensa systemcache.
  4. När du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten väljer du Ja.

Steg 3: Ladda sedan ned profilen igen

Så här laddar du ned Xbox Live-profilen igen:

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.
  2. Välj Ladda ned profil.

Obs! Om du inte får aviseringen Ladda ned profil är du förmodligen inloggad på en profil. Tryck på X-knappen  för att logga ut.

3. Ange det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-gamertag. Om du inte känner till ditt Microsoft-konto eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

Obs! Om ditt konto är ett Xbox-barnkonto måste en förälder i ditt hushåll använda sitt Microsoft-konto för att ladda ned profilen.

4. Välj lagringsenheten för din profil.

Nedladdningen av din profil påbörjas.