Felet 801540DF visas när du försöker skapa ett konto eller köpa något på Xbox Live

Problem

Ett felmeddelande som liknar ett av de följande kan komma att visas när du försöker skapa ett konto eller köpa något på Xbox Live:

Sorry, this action can't be performed at this time. Try again later. Visit www.xbox.com/support for more information.

Status Code: 801540DF

Action can't be performed

Status Code: 801540DF

Detta kan innebära att det är något fel med betalningsinformationen för ditt konto.

Lösningar

• Lösning 1: Kontrollera att du kan logga in på ditt Microsoft-konto

Du löser problemet genom att kontrollera att du kan logga in på ditt Microsoft-konto. Gör så här:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.

Obs! Om du har glömt ditt lösenord eller inte kan logga in med ditt lösenord läser du artikeln Återställ ditt lösenord.

2. Anteckna alla felmeddelanden som visas.
    3. Kontrollera informationen om ditt Microsoft-konto när du har åtgärdat eventuella fel. Kontrollera till exempel faktureringsinformationen, kreditkortsinformationen eller informationen i avsnittet Lösenord och säkerhetsinformation.
    4. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
    5. Försök skapa ett Xbox Live-konto eller köpa något igen.
  • Lösning 2: Kontakta din bank eller ditt finansinstitut

Xbox Live-köpet kan ha misslyckats av följande orsaker:

• Kreditkortet har inte aktiverats.
    • Kreditkortet avvisades på grund av otillräcklig täckning.
    • Kreditkortet kan inte användas för onlineköp eller automatisk fakturering.
    • Kreditkortsföretaget stoppar transaktionen.

Kontakta kreditkortsföretaget eller banken och kontrollera att det kort du använder har aktiverats, att kontot har täckning och att transaktionen inte blockeras av någon anledning.