Felet 80159018 visas när du försöker ladda ned din profil eller ansluta till Xbox Live

Följande felkod visas när du försöker ladda ned din profil eller ansluta till Xbox Live:

80159018

Det här felet kan innebära att

• det är något nätverksfel, antingen med Xbox Live eller med din nätverksanslutning
  • regionen som du har valt i ditt konto inte motsvarar regionen där du befinner dig.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera att din Microsoft-kontoinformation stämmer

Kontrollera att din Microsoft-kontoinformation stämmer, däribland regionen där du bor. Mer information finns i Vanliga frågor om hantering av Microsoft-kontot.

Om detta inte löser problemet försöker du med nästa lösning.

Lösning 2: Ta bort din Xbox Live-profil, rensa systemcachen och ladda sedan ned din profil på nytt

Så här gör du:

1. Ta bort din Xbox Live-profil.
    1. Fån Xbox Dashboard går du till Inställningar och sedan till Systeminställningar.
    2. Välj Lagring.
    3. Välj Alla enheter.
    4. Välj Profiler.
    5. Välj gamertag för den profil du vill ta bort.
    6. Välj Ta bort.
    7. Välj Ta bara bort profilen. Då tas profilen bort, men sparade spel och achievements finns kvar.
  2. Rensa systemcachen för att ta bort skadade data. Mer information finns i artikeln Så här rensar du cacheminnet på Xbox 360.
  3. Ladda ned din Xbox Live-profil:
    1. Tryck på Xbox Guide-knappen (den stora X-knappen i mitten) på handkontrollen.
    2. Välj Ladda ned profil.
    3. Ange e-postadressen för det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-gamertag. Om du inte känner till inloggningsuppgifterna för ditt Microsoft-konto läser du Lösning för förlorat konto eller Lösning för förlorat lösenord.
    4. Ange Microsoft-kontots lösenord.
      Obs! Om ditt konto är ett Xbox Live-barnkonto måste det anslutna Microsoft-vuxenkontots inloggningsuppgifter anges för att det ska gå att ladda ned profilen.
    5. Välj lagringsenheten för din profil.
      Nedladdningen av din profil påbörjas. När din profil har laddats ned kan du välja om du vill att ditt lösenord för Microsoft-kontot ska krävas för inloggning till din profil. Alternativet Remember Password är inaktiverat som standard. Detta innebär att du ombeds att ange ditt lösenord när du loggar in om du inte ändrar dessa inställningar.

Om detta inte löser problemet försöker du med nästa lösning.

Lösning 3: Felsök Xbox Live-anslutningen

Använd följande information för att felsöka nätverks- och Xbox Live-anslutningen:

Om problemet kvarstår kontaktar du Xbox-supporten.