Felet 8015D002 visas när du loggar in på Xbox Live från Xbox 360

Följande felmeddelande visas när du försöker logga in på Xbox Live på Xbox 360-konsolen:

Sorry, either that's the wrong password, or that email doesn't have an Xbox membership. Please try again.
Status Code: 8015D002

Detta innebär att det är något problem med lösenordet till ditt konto.

Lösningar

Lösning 1: Använd ett applösenord för att logga in på Xbox Live på din Xbox 360-konsol

Om du har tvåstegsverifiering aktiverat måste du använda ett app-lösenord när du laddar ned din Xbox-profil eller loggar in på din Xbox 360-konsol. När du ombeds ange användarnamnet och lösenordet för ditt Microsoft-konto anger du ditt app-lösenord i stället för lösenordet för ditt Microsoft-konto.

Om du har glömt ditt app-lösenord eller inte angett något kan du generera ett nytt applösenord och logga in på din konsol. Så här gör du:

1. Använd en webbläsare för att logga in på ditt konto.
  2. Under Security & privacy trycker eller klickar du på Manage advanced security. Om du ombeds ange en säkerhetskod här gör du det och trycker eller klickar på Submit.
  3. Under App passwords trycker eller klickar du på Create a new app password. Ett nytt app-lösenord skapas och visas på skärmen.
  4. På din konsol loggar du in på Xbox Live med ditt Microsoft-kontos e-postadress och det app-lösenord du genererade i steg 3.

Se till att kryssrutan Remember Password är markerad om du inte vill ange ett app-lösenord varje gång du loggar in på den här konsolen.

Obs! Om du har glömt ditt app-lösenord kan du använda samma steg om du först tar bort det tidigare app-lösenordet, eller så kan du ta bort tvåstegsverifieringen.

Lösning 2: Inaktivera tvåstegsverifiering

Om du inte längre vill använda tvåstegsverifieringen kan du enkelt stänga av den:

1. Använd en webbläsare för att logga in på ditt konto.
  2. Under Security & privacy trycker eller klickar du på Manage advanced security.
  3. Tryck eller klicka på Turn off two-step verification.
  4. När du uppmanas att bekräfta åtgärden trycker eller klickar du på Yes.

Lösning 3: Om du inte har tvåstegsverifieringen aktiverad

Om du inte har tvåstegsverifieringen aktiverad kanske du har skrivit fel lösenord. Prova igen eller återställ ditt kontolösenord.