Felet 8015D002 uppkommer då du försöker logga in i Xbox Live

Följande felmeddelande visas när du försöker logga in på Xbox Live:

Account does not exist.
Status Code: 8015D002

Detta kan innebära att det är något fel med ditt konto. Säkerhetsinformationen för ditt konto kanske inte är uppdaterad.

Obs! Innan du prövar lösningarna nedan bör du kontrollera om Xbox Live-tjänsten är igång genom att besöka Xbox Lives statussida.

Lösningar

Lösning 1: Har du nyligen registrerat dig för tvåstegsverifieringen?

Om du nyligen har aktiverat verifiering i två steg, kanske du inte vet hur du ska logga in i appar eller enheter som inte tar emot säkerhetskoder. Vissa appar (t.ex. e-postappar på vissa smartphones) och enheter (t.ex. Xbox 360) kan inte fråga efter ett säkerhetsbevis när du försöker logga in. Om du får ett felaktigt lösenords-fel med en app eller enhet måste du skapa ett unikt applösenord för att logga in. När du har loggat in med ditt applösenord kan du använda den appen eller enheten. Du kommer att använda detta applösenord när du loggar in på din enhet i stället för lösenordet för ditt Microsoft-konto.

Du måste skapa och logga in med ett applösenord en gång för varje app eller enhet som inte frågar efter något säkerhetsbevis. Gör så här:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Tryck eller klicka på Edit security info under Password and security info.
    Om du ombeds ange ett säkerhetsbevis gör du det och trycker eller klickar på Submit.
  3. Tryck eller klicka på Create a new app password under App passwords.
    Ett nytt applösenord skapas och visas på skärmen.
  4. På Xbox-konsolen anger du applösenordet som du skapade online när du ombeds ange lösenordet för ditt Microsoft-konto.
  5. När du har loggat in med ditt applösenord kan du använda den appen eller enheten. Du kommer att använda detta applösenord när du loggar in på din enhet i stället för lösenordet för ditt Microsoft-konto.

Lösning 2: Bekräfta säkerhetsuppgifterna för ditt Microsoft-konto

Följ dessa steg:

1. Besök Microsoft account.
    Obs! Om du glömt ditt lösenord eller inte kan logga in med ditt lösenord återställer du lösenordet.
  2. Klicka på Edit security info.
  3. Kontrollera dina säkerhetsuppgifter. Kontrollera till exempel uppgifterna under Phone number, Alternate email address och Security question.
  4. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  5. Försök logga in i Xbox Live igen.

Lösning 3: Ta bort och ladda ned Xbox Live-profilen igen

Mer hjälp finns i artikeln Hantera gamertaggen och profilen.

Lösning 4: Töm systemets cacheminne

Töm systemets cacheminne så här:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, välj Settings och sedan System Settings.
  2. Välj Storage eller Memory.
picture
  1. Markera en lagringsenhet och tryck på Y på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  2. Välj Clear System Cache.
picture
  1. Välj Yes när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.