Felet 8015D002 visas när du loggar in på Xbox Live från Xbox 360

Följande felmeddelande visas när du försöker logga in på Xbox Live:

Kontot finns inte.
Statuskod: 8015D002

Det här beror på något av följande:

• Det är problem med ditt konto. Säkerhetsinformationen för ditt konto kanske inte är uppdaterad.
  • Det har blivit något fel med profilen på Xbox 360-konsolen.

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera statusen på Xbox Live-tjänsten

Gå till sidan Xbox Live-tjänstens status och se om tjänsten fungerar som den ska. Vänta en stund och försök sedan igen om några varningar visas om tjänsten.

Lösning 2: Bekräfta säkerhetsuppgifterna för ditt Microsoft-konto

Gör så här:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
    Obs! Om du har glömt ditt lösenord eller inte kan logga in med det kan du pröva lösningen Hitta Microsoft-kontots e-postadress eller lösenord.
  2. Klicka på Ändra lösenordet och annat under Säkerhet och sekretess.
  3. Kontrollera din e-postadress och ditt telefonnummer under Säkerhetsinformation hjälper till att skydda ditt konto. Lägg till eller ändra denna säkerhetsinformation om det behövs.
  4. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  5. Försök logga in i Xbox Live igen.

Lösning 3: Ladda ned din Xbox Live-profil igen

Gör så här:

1. Flytta först din Xbox Live-profil. Gör så här:
    1. Formatera ett USB-flashminne som minnesenhet.
    2. Sätt in USB-flashminnet i konsolen.
    3. Gå till Inställningar från Dashboard och välj sedan Lagringsutrymme.
    4. Välj Alla enheter.
    5. Välj Spelarprofiler och välj din spelarprofil.
    6. Välj Flytta.
    7. Välj den minnesenhet som du vill flytta din profil till.
    8. Ta bort USB-flashminnet från konsolen.
  2. Rensa systemets cacheminne. Gör så här:
    1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
picture
    1. Gå till Inställningar och välj Systeminställningar.
    2. Välj Lagringsutrymme eller Minne.
    3. Markera en lagringsenhet och tryck på Y på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
    4. Välj Rensa systemcache.

Välj Ja när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.

1. Starta om Xbox 360-konsolen.
  2. Ladda ned din Xbox Live-profil igen. Mer information om hur du gör detta finns i Ladda ned Xbox Live-profilen till en annan Xbox 360-konsol eller ladda ned den igen.

Om du nyligen har aktiverat tvåstegsverifiering

Om du aktiverade tvåstegsverifiering och skapade ett applösenord ska du använda det för att logga in i Xbox Live.