Felet 8015D002 uppkommer då du försöker logga in i Xbox Live

Följande felmeddelande och kod visas när du försöker logga in i Xbox Live:

Account does not exist.
Status Code: 8015D002

Detta kan innebära att det är något fel med ditt konto. Säkerhetsinformationen för ditt konto kanske inte är uppdaterad.

Lösningar

Lösning 1: Har du nyligen registrerat dig för tvåstegsverifieringen?

Om du nyligen har aktiverat verifiering i två steg, kanske du inte vet hur du ska logga in i appar eller enheter som inte tar emot säkerhetskoder. Vissa appar (t.ex. e-postappar på vissa smartphones) och enheter (t.ex. Xbox 360) kan inte fråga efter ett säkerhetsbevis när du försöker logga in. Om du får ett felaktigt lösenords-fel med en app eller enhet måste du skapa ett unikt app-lösenord för att logga in. När du har loggat in med ditt app-lösenord kan du använda den appen eller enheten. Du kommer att använda detta app-lösenord när du loggar in på din enhet i stället för lösenordet för ditt Microsoft-konto.

Du måste skapa och logga in med ett app-lösenord en gång för varje app eller enhet som inte frågar efter något säkerhetsbevis.

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Under Password and security info trycker eller klickar du på Edit security info.
    Om du ombeds ange ett säkerhetsbevis gör du det och trycker eller klickar på Submit.
  3. Under App passwords trycker eller klickar du på Create a new app password.
    Ett nytt app-lösenord skapas och visas på skärmen.
  4. På Xbox-konsolen anger du app-lösenordet som du skapade online när du ombeds ange lösenordet för ditt Microsoft-konto.
  5. När du har loggat in med ditt app-lösenord kan du använda den appen eller enheten. Du kommer att använda detta app-lösenord när du loggar in på din enhet i stället för lösenordet för ditt Microsoft-konto.

Lösning 2: Bekräfta säkerhetsuppgifterna för ditt Microsoft-konto

Följ dessa steg:

1. Besök Microsoft account.
    Obs! Om du glömt ditt lösenord eller inte kan logga in med ditt lösenord återställer du lösenordet.
  2. Klicka på Edit security info.
  3. Kontrollera dina säkerhetsuppgifter. Kontrollera till exempel uppgifterna under Phone number, Alternate email address och Security question.
  4. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  5. Försök logga in i Xbox Live igen.

Lösning 3: Ta bort och hämta Xbox Live-profilen igen

Hjälp finns i Ladda ned, flytta eller ta bort din Xbox Live-profil.

Lösning 4: Töm systemets cacheminne

Töm systemets cacheminne så här:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, välj Settings och sedan System Settings.
  2. Välj Storage eller Memory.
picture
  1. Markera en lagringsenhet och tryck på Y på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter.)
  2. Välj Clear System Cache.
picture
  1. Välj Yes när du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten.