Felkod 80162711 visas när du försöker logga in på Xbox Live eller lägga till valuta på Microsoft-kontot

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker logga in på Xbox Live eller lägga till points på ditt Microsoft-konto:

Can't retrieve information from Xbox Live. Please try again later.

Status Code: 80162711

Detta kan innebära att det är något fel med ditt konto. Informationen på din Xbox-konsol kan till exempel vara för gammal eller så behöver du kontrollera informationen på ditt Microsoft-konto.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kör anslutningstestet för Xbox Live

1. Gå till Inställningar.
  2. Välj System.
  3. Välj Nätverksinställningar.
  4. Välj ditt nätverk.
  5. Välj Testa anslutning till Xbox Live.

Lösning 2: Kontrollera Microsoft-kontots information

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
    Obs! Om du har glömt ditt lösenord eller inte kan logga in med ditt lösenord provar du att återställa ditt lösenord.
  2. Anteckna alla felmeddelanden som visas.
  3. När du har åtgärdat eventuella fel kontrollerar du informationen för ditt Microsoft-konto. Kontrollera till exempel faktureringsinformationen och informationen i avsnittet Password and security info.
  4. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga sedan in igen.
  5. Logga in på Xbox Live och försök sedan lägga till valuta till kontot igen.

Lösning 3: Försök logga in på Xbox.com

1. Klicka på Sign In längst upp på någon av sidorna på xbox.com, till exempel den här.
  2. Skriv in användarnamn och lösenord för ditt Microsoft-konto och klicka sedan på Sign In.
  3. Om du kan logga in på Xbox.com, försöker du logga in på Xbox-konsolen igen.

Lösning 4: Kontakta Xbox-supporten

Om ingen av lösningarna åtgärdade problemet kontaktar du Xbox-supporten.