Felet 80169E7F visas när du loggar in eller köper något på Xbox 360

Du får ett av följande felmeddelanden när du försöker logga in eller köpa något på Xbox 360-konsolen:

Det går inte att hämta information från Xbox Live.
80169E7F

Det här beror på något av följande:
  • Det har uppstått ett tillfälligt problem med Xbox Live-tjänsten.
  • Det finns ett problem med ditt betalningsalternativ.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera statusen på Xbox Live-tjänsten

Se om det finns några servicemeddelanden på sidan Xbox Live-status eller om det finns något Xbox Live-servicemeddelande längst upp på den här sidan. Om det finns aktuella varningar om tjänsten väntar du en stund och försöker sedan igen.

Endast för kunder i USA: Om en viss tjänst eller app ligger nere kan du be att få ett SMS eller en röstavisering när avbrottet är avhjälpt. Under namnet på appen eller tjänsten klickar du på Notify me when this service or app is up and running.

Lösning 2: Ta bort och lägg sedan till betalningsalternativet igen

1. Besök commerce.microsoft.com och logga in med Microsoft-kontots e-postadress and lösenord.
    Obs! Om du får ett meddelande om att det är ett problem med ditt konto ska du följa anvisningarna nedan.
  2. Kontrollera faktureringsuppgifterna. Kontrollera t.ex. att
    • betalningsalternativet är giltigt och har aktiverats
    • faktureringsinformation stämmer överens med den som din bank eller ditt kreditkortsföretag har
    • du inte har någon skuld på kontot.
    Obs! Om du vill lösa fakturerings- och medlemskapsproblem kan du besöka Hantera betalningsalternativ på Xbox 360
  3. Ta bort betalningsalternativet från ditt konto.
  4. Ta bort systemdatafilen för marknadsplatsen från Xbox 360-konsolen. Så här gör du:
  5. Gå till Settings på konsolen och välj sedan System.
  6. Välj Storage.
  1. Välj den primära lagringsenheten.
  2. Välj Systemobjekt.
  3. Välj Marknadsplatsen - systemdata.
  4. Välj Delete.
  5. Starta om konsolen.
  6. Besök commerce.microsoft.com och lägg till betalningsalternativet i kontot.