Felet 80190821 visas då du försöker köpa något på Xbox 360

Följande felkod och meddelande visas när du försöker göra ett köp på Xbox 360-konsolen:

Det går inte att hämta information från Xbox Live.

Statuskod: 80190821

Det här beror på något av följande:

• Det har uppstått ett problem med Xbox Live-tjänsten.
  • Det finns ett problem med ditt betalningsalternativ. Din kreditkortsbetalning kanske inte auktoriseras eller så gör kreditkortsutgivaren säkerhetskontroller på ditt konto innan betalningen auktoriseras.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera Xbox Live-tjänstens status

Om meddelanden visas här väntar du tills tjänsten åter är igång och försöker igen:

Kärntjänster för Xbox Live: körs
2017-08-22T19:19:59.2350356+00:00
Användning av inköp och innehåll: körs
2017-08-22T19:19:59.2350356+00:00

Lösning 2: Testa Xbox Live-anslutningen

Så här gör du om du vill testa anslutningen till Xbox Live:

1. Gå till Inställningar och sedan System.
  2. Välj Nätverksinställningar.
  3. Välj Trådburet nätverk eller namnet på det trådlösa nätverket om du uppmanas göra det.
  4. Välj Testa anslutning till Xbox Live.
  5. Om ett felmeddelande visas när du testar anslutningen läser du Lösningen för Xbox 360-anslutningsfel.

Lösning 3: Kontrollera faktureringsadressen

Se till att Microsoft-kontots faktureringsadress är densamma som den kreditkortsföretaget har uppgift om. Kontrollera också att ditt kort inte har upphört att gälla. Så här gör du:

1. Logga in på sidan Faktureringsinformation med ditt Microsoft-konto.
  2. Om du inte känner till e-postadressen eller lösenordet till ditt Microsoft-konto använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord
  3. Välj Faktureringsinformation och följ sedan anvisningarna för att gå igenom din faktureringsinformation.

Obs! Om något är fel väljer du Redigera profil och följer anvisningarna för att uppdatera informationen.

Lösning 4: Kontakta din bank

Köpet kan ha misslyckats på grund av något av följande:

• Kreditkortet har inte aktiverats.
  • Kreditkortet avvisades på grund av otillräcklig täckning.
  • kreditkortet inte kan användas för onlineköp eller automatisk fakturering
  • kreditkortsföretaget stoppar transaktionen.

Kontakta kreditkortsföretaget eller banken och kontrollera att det kort du använder har aktiverats, att kontot har täckning och att transaktionen inte blockeras av någon anledning.

Lösning 5: Försök genomföra köpet senare

Köpet kanske blockeras på grund av något av följande:

• För många köpförsök den senaste tiden har nekats.
  • Microsoft-kontot eller betalningsalternativet används från en suspekt plats.
  • Betalningsalternativet du angivit kan ha obetalda fakturor som gör att det för tillfället inte kan användas för nya inköp.

Vänta 24 till 48 timmar och försök sedan genomföra transaktionen igen. Om flera köp misslyckas kan det leda till att en viss tid måste gå utan att några köpförsök görs innan transaktionerna kan bearbetas (oftast mellan 24 och 48 timmar).

Lösning 6: Använd ett förbetalt kort

Som ett alternativ till att använda ett kredit- eller bankkort kan du köpa ett förbetalt Microsoft-presentkort från en återförsäljare och använda det för inköp. Observera att inte alla köp kan göras med Microsoft-presentkort eller förbetalda alternativ. Innan du köper ett Microsoft-presentkort ska du kontrollera att köpalternativet är tillgängligt för den artikel du vill köpa.

Lösning 7: Kontrollera att du använder ett godkänt betalningssätt

Du kan använda Visa-, MasterCard- eller American Express-kort så länge de tillåter internationella inköp. Även om ditt kort har en Visa- eller MasterCard-logotyp är det inte säkert att din bank eller utfärdaren av kortet godkänner internationella köp.

Obs! För närvarande är inte förbetalda kort, betalkort och presentkort (även de som har en Visa- eller MasterCard-logotyp) godkända som internationella kort.

Prova nästa lösning om ditt kreditkort är ett godkänt betalningsmedel.

Lösning 8: Kontrollera kortnumret, utgångsdatumet, kortsäkerhetskoden och namnet på kortet

Skriv in kreditkortsnumret igen utan mellanslag, komman eller andra icke-numeriska tecken. Kontrollera att utgångsdatumet, kortsäkerhetskoden och namnet du angav är korrekt och matchar informationen på kortet.