Felet 803C0006 visas när du spelar upp en video på Xbox 360

Följande felmeddelande visas när du försöker spela upp en video på din Xbox 360-konsol:

The license for this item is missing, corrupted, or doesn't belong to the current Xbox Live profile. To restore the license, sign in to Xbox Live with the profile that originally downloaded the item, then try again.

803C0006

Detta kan innebära att det inte finns någon licens som går att använda för videon. Licensen kan saknas, ha gått ut eller vara skadad. Licensen kanske inte heller tillhör den aktuella profilen.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med en av de följande lösningarna:

Lösning 1: Använd den gamertag som du använde för att köpa innehållet

1. Logga in på konsolen med den gamertag som du använde för att köpa innehållet.
  2. Försök spela upp eller använda innehållet.
    Obs! Om du nyligen har överfört innehåll till en ny konsol kan du spela upp innehållet på den nya konsolen om du loggar in med den gamertag som du använde när du köpte innehållet. Om du vill använda det överförda innehållet utan att logga in på Xbox Live eller med en annan gamertag måste du överföra innehållslicenserna till den nya konsolen. Information om hur du gör detta hittar du i Digital Rights Management för Xbox 360.

Lösning 2: Ta bort innehållet och ladda ned det igen

Om konsolen har reparerats eller du har använt verktyget för licensöverföring för att överföra licenser från en konsol till en annan, kanske de lokalt lagrade licenserna inte gäller längre. Du måste ladda ned innehållet igen om du vill uppdatera licenser som lagras lokalt.

1. Logga in på Xbox Live från konsolen med hjälp av den gamertag som du använde när du köpte innehållet första gången.
  2. Gå till Inställningar och välj sedan System.
  3. Välj Lagring och sedan objektets plats (till exempel Hårddisk).
  4. Välj Spel och appar och leta reda på och välj spelet eller appen.
  5. Markera det objekt som du har problem med (t.ex. ett sparat spel) och välj Ta bort.
    Obs! Vissa spel eller appar har ingenting som går att ta bort. I sådana fall måste du ta bort hela spelet eller appen och ladda ned igen.
  6. Återgå till Xbox startsida.
  7. Gå till Inställningar och välj Konto.
  8. Välj Nedladdningshistorik.
    Obs! Om du vill komma åt musik eller video från Nedladdningshistorik ska du välja Köphistorik för Xbox Music + Video längst upp.
  9. Markera det objekt som du har problem med och välj sedan Ladda ned igen.