Felkoden 809B1009 uppträder när du använder Kinect-sensorn på Xbox 360

Följande felmeddelande visas när du försöker använda Kinect-sensorn för Xbox 360:

Det gick inte att upptäcka huvudet

809B1009

Detta innebär att Kinect-sensorn har svårt att se dig under ett Kinect-justeringstest. Problemet kan antingen vara att sensorn inte är rätt placerad eller att rummet inte är ljust nog för att sensorn ska se dig.

Lösningar

Lösning 1: Välj "More info" och sedan "Try again"

Välj Mer info på konsolen och visa förslag på hur du åtgärdar problemet. Efter att du har gjort de föreslagna ändringarna kör du testet igen genom att välja Försök igen.

Pröva nästa lösning om du fortfarande får samma fel.

Lösning 2: Placera Kinect-sensorn för Xbox One rätt

Information om hur du placerar Kinect-sensorn rätt finns i Konfigurera Kinect.

Pröva nästa lösning om du ändå får samma fel efter att ha följt anvisningarna för att konfigurera Kinect.

Lösning 3: Kontrollera att det är tillräckligt ljust i rummet

Läs om och hitta förslag på optimal belysning för Kinect i artikeln Rumsbelysning för Kinect.

Pröva nästa lösning om du fortsätter att få samma fel.

Lösning 4: Kontakta Xbox-supporten

Kontakta Xbox-supporten om det här felet kvarstår genom att klicka på länken Kontakta oss längst ned på den här sidan.

Lösning 5: Begär en reparation

Om de föregående lösningarna inte åtgärdade problemet måste din Kinect-sensor repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Reparations- eller garantifrågor? Se Garanti och service: Vanliga frågor.