Felkod 831118FE visas när du försöker ansluta till Xbox eller ladda ned din profil

Problem

Följande fel visas när du försöker logga in på Xbox Live:

831118FE

Detta kan innebära att det är något fel med ditt Microsoft-konto eller din gamertag.

Lösningar

Lösning 1: Ta bort din gamertag, rensa cacheminnet och återställ din gamertag

Prova följande steg för att åtgärda problemet:

1. Koppla bort alla tillbehör som är anslutna till konsolen, t.ex. headset, Xbox 360 Chatpad eller Kinect-sensorn.
  2. Ta bort din profil. Mer information finns under Ladda ned, flytta eller ta bort din Xbox 360-profil.
  3. Rensa systemets cacheminne tre gånger. Se Så här rensar du systemets cacheminne på Xbox 360.
  4. Återställa din gamertag. Mer information finns under Ladda ned, flytta eller ta bort din Xbox Live-profil.
  5. Uppdatera dina säkerhetsbevis. Se Lägg till och uppdatera säkerhetsbevis för ditt Microsoft-konto.
  6. Starta om konsolen.

Lösning 2: Prova att ansluta direkt till modemet via kabel

Om föregående lösning inte fungerar testar du att ansluta Xbox 360-konsolen direkt till modemet i stället för via din router. Så här gör du:

1. Koppla från nätverkskabeln som ansluter routern till Xbox-konsolen (låt andra änden av kabeln vara kopplad till Xbox).
  2. Koppla från nätverkskabeln som kopplar modemet till routern. Vid den här tidpunkten ska varken Xbox eller modemet vara ansluten till routern.
  3. Anslut Xbox direkt till modemet (använd samma kabel som kopplade Xbox till routern).
  4. Stäng av Xbox-konsolen.
  5. Koppla från strömsladden på baksidan av modemet.
  6. Efter en minut kopplar du in modemet igen och väntar tills alla lampor återgår till sina normallägen.
  7. Slå på Xbox-konsolen.
  8. Testa att ansluta till Xbox Live och ladda ned din profil.

Anmärkningar

• Genom att ansluta Xbox 360-konsolen till Xbox Live via en kabelanslutning eliminerar du möjliga problem med störningar som kan orsakas av trådlösa enheter. Det eliminerar också problem som orsakas av NAT-blockeringar (Network Address Translation).
  • Dessa steg fungerar inte om ditt modem även används som en router.

Om du kan ansluta till Xbox Live och ladda ned din profil kan det vara problem med router-konfigurationen. Du felsöker routerproblem genom att gå till Forum för nätverksmaskinvara för information om din routers fabrikat och modell. Du kan också läsa Nätverksportar som används av Xbox Live.

Lösning 3: Testa Lösning för Xbox Live-anslutningsfel

Om föregående lösning inte fungerar testar du felsökningsstegen i Lösning för Xbox Live-anslutningsfel.

Lösning 4: Kontakta Internetleverantören

Om föregående lösning inte fungerade kontaktar du den tekniska supporten hos din ISP (internetleverantör) för ytterligare hjälp. Din ISP kan hjälpa dig ta reda på vilken typ av Internet-tjänst du har och vilka problem som påverkar nätverksprestandan.

Obs! Xbox Live stöder inte trådlösa eller satellitbaserade Internetanslutningar.

Ha följande information till hands när du kontaktar teknisk support.

• Dokumentera så mycket information som möjligt om datorn och nätverket. Dokumentera till exempel din routers fabrikat, modell och inbyggd programvaruversion.
  • Dokumentera exakt det felmeddelande du får.
  • Dokumentera stegen du redan har utfört och resultaten och information du redan samlat in under vart och ett av stegen.

Om problemet kvarstår kontaktar du Xbox-supporten.