Felkod 8C3200008 visas när du försöker göra ett inköp på Xbox Live

Problem

Följande felmeddelande och felkod kan visas när du försöker göra ett inköp på Xbox Live.

Ett fel uppstod under transaktionen. Försök igen senare.
Statuskod: 8C3200008

Detta kan innebära att det är något fel med din betalningsmetod. Till exempel kan din faktureringsadress vara felaktig eller så kan det kreditkort du angett ha upphört att gälla.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera din faktureringsadress
Se till att faktureringsadressen för ditt Xbox Live-konto och faktureringsadressen som används av kreditkortsföretaget är desamma. Se också till att betalningsinformationen för ditt Xbox Live-konto, t.ex. stora och små bokstäver, motsvarar den information som används av kreditkortsföretaget.
Mer information om hur du byter faktureringsadressen för ditt Xbox Live-konto finns i artikeln Hantera dina betalningsalternativ online.

Lösning 2: Ändra betalningsalternativet
Läs Uppdatera faktureringsinformationen online om du vill ändra betalningsalternativet för Xbox Live.

Lösning 3: Kontakta din bank
Xbox Live-köpet kanske misslyckades på grund av att

• kreditkortet inte har aktiverats
  • kreditkortet nekades på grund av otillräcklig täckning
  • kreditkortet inte kan användas för onlineköp eller automatisk fakturering
  • kreditkortsföretaget stoppar transaktionen.

Kontakta kreditkortsföretaget eller banken och kontrollera att det kort du använder har aktiverats, att kontot har täckning och att transaktionen inte blockeras av någon anledning.

Lösning 4: Använd ett förbetalt Microsoft Points-kort eller medlemskapskort om du har något
Du kan också använda ett förbetalt Microsoft Points-kort från en återförsäljare och använda det för att handla. Observera att inte alla köp stöder Microsoft Points eller förbetalningsmöjligheter. Innan du köper Microsoft Points eller ett förbetalt kort bör du se till att köpalternativet är tillgängligt för den artikel du vill köpa.

Lösning 5: Kontrollera att du använder en godkänd betalningsmetod
Du kan använda Visa-, MasterCard- eller American Express-kort på Windows Phone-marknadsplatsen förutsatt att de tillåter internationella inköp. Även om ditt kort har en Visa- eller MasterCard-logga kanske din bank eller utfärdaren inte godkänner internationella inköp. Förbetalda kort, betalkort och presentkort (även de som har en Visa- eller MasterCard-logga) är inte kvalificerade som internationella kort och accepteras för närvarande inte av Windows Phone-marknadsplatsen.
Pröva nästa lösning om ditt kreditkort är ett godkänt betalningsmedel.

Lösning 6: Kontrollera kortnumret, utgångsdatumet, kortsäkerhetskoden och namnet på kortet
Skriv in kreditkortsnumret igen utan mellanslag, komman eller andra icke-numeriska tecken. Kontrollera att utgångsdatumet, kortsäkerhetskoden och namnet du angav är korrekt och matchar det som visas på kortet.

Lösning 7: Testa att genomföra köpet igen senare
Xbox Live-köpet kan ha blockerats av följande orsaker:

• För många köpförsök den senaste tiden har nekats.
  • Xbox Live-kontot eller betalningsalternativet används från en suspekt plats.
  • Betalningsalternativet du angivit kan ha obetalda fakturor som gör att det för tillfället inte kan användas för nya inköp.

Vänta 24 till 48 timmar och försök sedan genomföra transaktionen igen. Om ett stort antal köp misslyckas kan det leda till att en viss tid måste passera utan att några köpförsök görs innan transaktionerna kan bearbetas (oftast mellan 24 och 48 timmar).