Felkod 8C320008 visas när du försöker göra ett inköp på Xbox Live

Problem

Följande felmeddelande och felkod kan visas när du försöker göra ett inköp på Xbox Live.

Sorry, an error has occurred during the transaction. Please try again later.
Status code: 8C320008

Detta kan innebära att det är något fel med din betalningsmetod. Till exempel kan din faktureringsadress vara felaktig eller så kan det kreditkort du angett ha upphört att gälla.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

• Kontrollera faktureringsadressen
    Se till att faktureringsadressen för ditt Xbox Live-konto och faktureringsadressen som används av kreditkortsföretaget är samma. Se också till att betalningsinformationen för ditt Xbox Live-konto, t.ex. stora och små bokstäver, motsvarar den information som används av kreditkortsföretaget.

Mer information om hur du byter faktureringsadressen för ditt Xbox Live-konto hittar du på Ändra Xbox Live-kontoinformationen.

• Uppdatera ditt betalningsalternativ
    Om du vill uppdatera ditt Xbox Live-betalningsalternativ läser du Lägg till ett kreditkort eller PayPal-konto till dina Xbox Live-betalningsalternativ.
  • Kontakta din bank
    Xbox Live-köpet kanske misslyckades på grund av:
    • Kreditkortet har inte aktiverats.
    • Kreditkortet avvisades på grund av otillräcklig täckning.
    • Kreditkortet kan inte användas för onlineköp eller automatisk fakturering.
    • Kreditkortsföretaget stoppar transaktionen.
    Kontakta kreditkortsföretaget eller banken och kontrollera att det kort du använder har aktiverats, att kontot har täckning och att transaktionen inte blockeras av någon anledning.
  • Använd ett förbetalt Microsoft Points-kort eller medlemskort om sådana finns.
    Du kan också köpa ett förbetalt Microsoft Points-kort från en återförsäljare och använda det för att handla. Observera att inte alla köp stöder Microsoft Points eller förbetalningsmöjligheter. Innan du köper Microsoft Points eller ett förbetalt kort bör du se till att köpalternativet är tillgängligt för den artikel du vill köpa.
  • Bekräfta att du använder ett godkänt betalningssätt
    Du kan använda Visa-, MasterCard- eller American Express-kort i Windows Phone Store så länge de tillåter internationella inköp. Även om ditt kort har en Visa- eller MasterCard-logotyp är det inte säkert att din bank eller utfärdaren av kortet godkänner internationella inköp. Förbetalda kort, betalkort och presentkort (även de som har en Visa- eller MasterCard-logga) är inte kvalificerade som internationella kort och accepteras för närvarande inte av Windows Phone Store.

Om ditt kreditkort är ett godkänt betalningsmedel prövar du nästa lösning.

• Kontrollera kortnumret, utgångsdatum, kortsäkerhetskoden och namnet på kortet
    Skriv in kreditkortsnumret igen utan mellanslag, komman eller andra icke-numeriska tecken. Kontrollera att utgångsdatum, kortsäkerhetskoden och namnet du angav är korrekt och matchar det som visas på kortet.
  • Prova att genomföra köpet igen senare.
    Xbox Live-köpet kan ha blockerats av följande orsaker:
      För många köpförsök den senaste tiden avvisades.
    • Xbox Live-kontot eller betalningsalternativet används från en suspekt plats.
    • Betalningsalternativet du angivit kan ha obetalda fakturor som gör att det för tillfället inte kan användas för nya inköp.

Vänta 24 till 48 timmar och försök genomföra transaktionen igen. Om ett stort antal köp misslyckas kan det leda till att en viss tid måste passera utan att några köpförsök görs innan transaktionerna kan bearbetas (oftast mellan 24 och 48 timmar).

Om dessa lösningar inte löste problemet går du till Online Service Center och klickar på Start Request för att begära en reparation. Sökning av Xbox-felkod/-statuskod

Har du frågor om reparation eller garanti? Läs Xbox 360-garanti, -registrering och -reparation: Vanliga frågor.