Felet C000-016B inträffar när du försöker uppdatera din Xbox 360-konsol

Följande felkod och felmeddelande visas när du försöker uppdatera Xbox 360-konsolen:

Can’t update your console. Please visit www.xbox.com/support.

Status Code: xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-C000-016B

Det här innebär att ett problem uppstod på konsolen under uppdateringen.

Obs! Siffrorna “x” varierar i sekvensen.

Lösning

Du kan lösa problemet genom att mata ut skivfacket, trycka in det halvvägs och försöka uppdatera igen. Så här gör du:

1. Mata ut skivfacket och ta ut skivan från konsolen.
    Viktigt! Stäng inte skivfacket. Låt det vara öppet.
  2. Koppla bort strömsladden på baksidan av konsolen medan skivfacket är öppet.
  3. Tryck försiktigt in skivfacket ungefär halvvägs in i konsolen.
  4. Koppla in strömsladden i konsolen igen.
  5. Tryck på av/på-knappen på konsolen. Skivfacket bör gå igen hela vägen och sedan ska konsolen starta och visa Xbox Dashboard.
    Viktigt! Använd inte knappen på handkontrollen eller eject-knappen på skivfacket för att starta konsolen i det här steget.
  6. Försök uppdatera konsolprogramvaran igen.

Begär en reparation

Om de här stegen inte löste problemet måste din konsol repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.