Felet C000009D visas när Kinect-sensorn för Xbox 360 inte aktiveras

Ett av följande meddelanden och felkoder visas när din Kinect-sensor för Xbox 360 inte startar:

Sensorn är frånkopplad
Felkod: C000009D

För det här spelet krävs en Kinect-sensor
Felkod: C000009D

Kinect-sensorn är inte ansluten
Error code: C000009D

Detta kan innebära att Kinect-sensorn inte är korrekt ansluten, eller att en nödvändig uppdatering inte har installerats.

Lösningar

Lösning 1: Uppdatera konsolprogramvaran

1. Sätt i en Kinect-spelskiva.
  2. Starta spelet från Xbox Dashboard.
  3. Om Xbox-konsolens programvara behöver uppdateras visas följande meddelande:

Uppdatering krävs: En uppdatering har hittats. Du måste starta om konsolen för att uppdateringen ska installeras.

4. Välj Ja, starta om för att installera uppdateringen.

Lösning 2: Kontrollera kablarna

Xbox 360 S-konsol

1. Stäng av konsolen.

Viktigt! Ta bort strömsladden/USB-adapterkabeln om Kinect-sensorn levererades med en sådan.

2. Koppla in sensorkabeln i AUX-porten på konsolens baksida.
  3. Starta konsolen.

Xbox 360-konsol i originalutförande

1. Stäng av konsolen.
  2. Se till att strömsladden är ansluten till ett fungerande vägguttag.
  3. Se till att USB-kontakten är inkopplad på konsolens baksida.

Lampan nära mitten på kabeln bör lysa grönt.

Lyser ingen grön lampa? Kontrollera att kabeln fungerar genom att koppla den till ett annat vägguttag. Kontakta Xbox-supporten om du måste byta ut kabeln.

1. Starta konsolen.

Lösning 3: Kontrollera Kinect-inställningarna

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
  3. Välj Kinect-inställningar.
  4. Välj Sensor och sedan

Lösning 4: Begär en reparation

Om de föregående lösningarna inte åtgärdade problemet måste din Kinect-sensor repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Reparations- eller garantifrågor? Se Garanti och service: Vanliga frågor.