Felet C101C402 uppkommer när du lägger till ett kontokort eller köper något på Xbox 360

Följande felkod visas när du försöker köpa något eller lägga till ett kontokort på ditt konto på din Xbox 360-konsol:

C101C402

Det här felet beror på något av det följande:

• Kontokortet gick inte att auktorisera.
  • Vi har upptäckt aktiviteter som verkar tvivelaktiga och förhindrar därmed att kortet debiteras.

Lösningar

Lösning 1: Bekräfta informationen på ditt Microsoft-konto

Se till att Microsoft-kontots faktureringsadress är densamma som den kontokortsföretaget har uppgift om. Kontrollera också att ditt kort inte har upphört att gälla. Så här gör du:

1. Logga in på sidan Betalning och fakturering med ditt Microsoft-konto.

Om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

2. Välj Faktureringsinformation och följ sedan anvisningarna för att gå igenom din faktureringsinformation.

Obs! Om något är fel väljer du Redigera profil och följer anvisningarna för att uppdatera informationen.

Lösning 2: Kontrollera kontokortsuppgifterna

Skriv in kontokortsnumret igen utan mellanslag, komman eller andra icke-numeriska tecken. Kontrollera att utgångsdatumet, kortsäkerhetskoden och namnet du angav är korrekt och matchar informationen på kortet.

Lösning 3: Kontrollera att du använder ett godkänt betalningsalternativ

Du kan använda Visa-, MasterCard- eller American Express-kort så länge de tillåter internationella inköp. Även om ditt kort har en Visa- eller MasterCard-logotyp är det inte säkert att din bank eller ditt finansinstitut godkänner internationella inköp.

Obs! Förbetalda kort, betalkort och presentkort (även de som har en Visa- eller MasterCard-logga) är inte kvalificerade som internationella kort och accepteras för närvarande inte.

Pröva du nästa lösning om ditt kontokort är ett godkänt betalningsmedel.

Lösning 4: Kontakta din bank

Köpet kan ha misslyckats av följande orsaker:

• Kontokortet har inte aktiverats.
  • Kontokortet nekades på grund av otillräcklig täckning.
  • Kontokortet kan inte användas för onlineköp eller automatisk fakturering.
  • Kontokortsföretaget hindrar kortet från att användas.

Kontakta kontokortsföretaget eller banken och kontrollera att det betalningsalternativ du använder har aktiverats, att kontot har täckning och att transaktionen inte blockeras av någon anledning.

Pröva nästa lösning om transaktionen inte blockeras av din bank.

Lösning 5: Försök genomföra köpet senare

Köpet kanske blockeras av någon av följande orsaker:

• För många köp kan ha nekats på sistone.
  • Betalningsalternativet används från en ogiltig plats.
  • Betalningsalternativet har betalningsanmärkningar som gör att det för tillfället inte kan användas för nya köp.

Vänta 24 till 48 timmar och försök sedan genomföra transaktionen igen. När flera köp misslyckas kan det leda till att en viss tid måste gå utan att några köpförsök görs innan transaktionerna kan bearbetas (oftast mellan 24 och 48 timmar).

Pröva nästa lösning om problemet fortfarande kvarstår efter att du har väntat i 48 timmar.

Lösning 6: Prova ett annat betalningsalternativ

Pröva ett annat betalningsalternativ om du fortfarande har problem. Du kan t.ex. testa PayPal eller ett annat kontokort.

För information om hur du uppdaterar ditt betalningsalternativ går du till Uppdatera ett betalningsalternativ online och väljer Uppdatera ett betalningsalternativ eller Lägg till betalningsalternativ till vänster på skärmen. Sedan följer du anvisningarna.