Felkod E12 visas när du använder din Xbox 360-konsol

Problem

Följande felmeddelande och felkod kan visas när du försöker använda Xbox 360-konsolen:

System Error: Contact Xbox Customer Support

Error code E12

Detta innebär att det kan vara ett problem med konsolen.

Lösningar

Försök med följande anvisningar:

• Xbox 360 E- eller Xbox 360 S-konsol
Xbox 360 E-konsol Xbox 360 S-konsol
Xbox 360 E-konsol Xbox 360 S-konsol
  1. Koppla från och anslut alla tillbehör igen.
  2. Ta bort hårddisken.
  3. Ta bort eventuella USB-flashminnen. Så här gör du:
    • Stäng av Xbox 360-konsolen.
    • Koppla bort alla USB-flashminnen som är anslutna till konsolen.
    • Starta konsolen.
    Om det här steget löser problemet sätter du tillbaka USB-flashminnet och kontrollerar att felet bara uppstår när det är anslutet. I så fall måste du använda ett annat USB-flashminne.
  4. Återställ de aktuella uppdateringarna av programvaran på konsolen och använd nya. Så här gör du:
    • Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Settings och välj sedan System Settings.
    • Välj Storage.
    • Markera (men välj inte) Memory Unit.
    • Tryck på följande knappar på handkontrollen i följande ordning:
      1. Vänster kantknapp
      2. Höger kantknapp
      3. X-knappen
      Vet du inte var dessa knappar sitter på handkontrollen? Se Kabelanslutna och trådlösa Xbox 360-handkontroller.
    • Upprepa steg d.
    • När följande meddelande visas väljer du Yes:
      Delete System Update
      If any storage device contains a system update, the update and access to Xbox Live will be removed. To use these features again, sign in to Xbox Live and download the update. For more info, visit www.support.xbox.com/xbox-360/accessories/storage.
      Your console will restart after the operation is complete. Do you want to continue?
      Yes
      No
    • Xbox 360-konsolen startas om. Använd de senaste uppdateringarna för programvaran.
  • Xbox 360-konsol i originalutförande
Xbox 360-konsol i originalutförande
Xbox 360-konsol i originalutförande

Om dessa steg inte löser problemet går du till Xbox Online Service Center och klickar på Start Request för att begära en reparation.

Reparations- eller garantifrågor? Se Xbox 360-garanti, -registrering och -reparation: Vanliga frågor.