Felkod E68 visas och ett rött ljus blinkar när du använder Xbox 360-konsolen

Felkod E68 visas och ett rött ljus blinkar när du använder Xbox 360-konsolen. Felkod E68 innehåller följande meddelande:

System error. Contact Xbox Customer Support.
Statuskod: E68

Detta kan innebära att Xbox 360 har ett maskinvaruproblem.

Lösningar

För att lösa problemet kan du prova du att koppla bort konsolens hårddisk. Så här gör du:

Xbox 360 E-konsol

1. Stäng av konsolen.
  2. Koppla bort alla tillbehör som är anslutna på framsidan eller baksidan av konsolen.
  3. Placera konsolen vågrätt.
  4. På höger sida av konsolen letar du reda på hårddiskluckans frigöringsknapp som finns nära konsolens baksida.
  5. Skjut frigöringsknappen diagonalt (nedåt och mot konsolens framsida) samtidigt som du drar i luckan så att den öppnas.
En bild visar var hårddiskluckan finns på Xbox 360 E-konsolen.
  1. Ta ut hårddisken genom att dra i fliken.
En bild visar när en Xbox 360-hårddisk tas bort från en Xbox 360 E-konsol.
  1. Anslut alla tillbehör igen.
  2. Stäng hårddiskluckan innan du slår på konsolen igen.

Om problemet kvarstår trots att hårddisken kopplats bort måste konsolen repareras. Begär en reparation.

Om inte av/på-knappen lyser rött kopplar du in hårddisken igen.

Om problemet endast uppstår när hårddisken är inkopplad beställer du en ny Xbox 360-hårddisk från vårt Xbox Online Service Center (logga in med ditt Microsoft-konto).

Obs! Konsolregistrering krävs för att ersätta en hårddisk under garantitiden.

Xbox 360 S-konsol

1. Stäng av konsolen.
  2. Koppla bort alla tillbehör som är anslutna på baksidan eller framsidan av konsolen, även videokablar, nätverkskabelar och USB-enheter.
  3. Placera konsolen vågrätt.
  4. På höger sida av konsolen letar du reda på hårddiskluckans frigöringsknapp som finns nära konsolens baksida.
  5. Skjut frigöringsknappen mot konsolens framsida samtidigt som du drar i luckan så att den öppnas.
En bild visar var hårddiskluckan finns på Xbox 360 S-konsolen.
  1. Ta ut hårddisken genom att dra i fliken.
En bild visar när en Xbox 360-hårddisk tas bort från en Xbox 360 S-konsol.
  1. Anslut alla tillbehör igen. Starta konsolen (med hårddisken fortfarande frånkopplad).

Om problemet kvarstår trots att hårddisken kopplats bort måste konsolen repareras. Begär en reparation.

Om inte av/på-knappen lyser rött kopplar du in hårddisken igen.

Om problemet endast uppstår när hårddisken är inkopplad beställer du en ny Xbox 360-hårddisk från vårt Xbox Online Service Center (logga in med ditt Microsoft-konto). Konsolregistrering krävs för att ersätta en hårddisk under garantitiden.

Xbox 360-konsol i originalutförande

1. Stäng av konsolen.
  2. Koppla bort alla tillbehör som är anslutna på baksidan eller framsidan av konsolen, även videokablar, nätverkskabelar och USB-enheter.
  3. Leta reda på hårddisken på konsolens ovansida (eller på vänster sida, beroende på hur konsolen är placerad).

Obs! Alla Xbox 360-konsoler i originalutförande har inte hårddisk.

En bild visar var hårddisken finns på Xbox 360-konsol i originalutförande.
  1. Tryck på frigöringsknappen på hårddisken.
Hårddiskens frigöringsknapp framhävs på en Xbox 360-konsol i originalutförande.
  1. Lyft bort hårddisken från konsolen.
  2. Anslut alla tillbehör igen. Starta konsolen (med hårddisken fortfarande frånkopplad).

Om problemet kvarstår trots att hårddisken kopplats bort måste konsolen repareras. Begär en reparation.

Om inte av/på-knappen lyser rött kopplar du in hårddisken igen.

Om problemet endast uppstår när hårddisken är inkopplad beställer du en ny Xbox 360-hårddisk från vårt Xbox Online Service Center (logga in med ditt Microsoft-konto). Konsolregistrering krävs för att ersätta en hårddisk under garantitiden.