Felkod E75 visas när du använder en Xbox 360-konsol

Följande felkod och felmeddelande kan visas på din TV eller bildskärm när du försöker använda Xbox 360-konsolen:

E75. System error. Contact Xbox Customer Support. Status code: E75.

Om följande felkod och felmeddelande visas kan det åtföljas av blinkande röda lampor på Xbox 360-konsolen och/eller Xbox-handkontrollen.

Detta kan innebära att Xbox 360-konsolen du använder har ett hårdvaruproblem och behöver repareras.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

• Koppla bort och anslut alla tillbehör igen
    1. Stäng av konsolen och koppla från strömförsörjningen.
    2. Koppla bort alla tillbehör som är anslutna på baksidan och framsidan av konsolen, även videokablar, nätverkskabeln och USB-enheter. Ta inte bort hårddisken.
      • Xbox 360 E-konsol
      • Xbox 360 S-konsol
    1. Anslut strömförsörjningen igen och starta sedan konsolen.
    2. Anslut tillbehören igen ett i taget. Börja med en handkontroll. Starta därefter konsolen och kontrollera konsolens av/på-knapp.
      • Om av/på-knappen lyser grönt ansluter du nästa tillbehör.
      • Xbox 360 E-konsol: Om lampan runt av/på-knappen/eject-knappen lyser rött efter att du har anslutit ett visst tillbehör, är tillbehöret troligtvis skadat och bör bytas ut.
      • Xbox 360 S-konsol: Om av/på-knappen lyser rött efter att du har anslutit ett visst tillbehör, är tillbehöret troligtvis skadat och bör bytas ut.
      • Xbox 360-konsol i originalutförande: Om röda lampor blinkar rött runt av/på-knappen efter att du har anslutit ett visst tillbehör, är tillbehöret troligtvis skadat och bör bytas ut.
    3. Upprepa steg 4 tills du har anslutit alla tillbehör igen.
      • Om av/på-knappen fortsätter lysa grönt efter att du har anslutit alla tillbehör igen, kan problemet ha varit en lös anslutning.
      • Om det inte verkar vara något tillbehör som orsakar problemet kan det vara problem med hårddisken och du kan behöva koppla bort den från konsolen.

Ta bort hårddisken från din gamla Xbox 360 E-konsol:

1. Stäng av konsolen.
    2. Placera konsolen vågrätt.
    3. På höger sida av konsolen letar du reda på hårddiskluckans frigöringsknapp som finns nära konsolens baksida.
    4. Skjut frigöringsknappen diagonalt (nedåt och mot konsolens framsida) samtidigt som du drar i luckan så att den öppnas.
    1. Ta ut hårddisken genom att dra i fliken.
    1. Sätt tillbaka hårddisken innan du slår på konsolen igen.

Ta bort hårddisken från din gamla Xbox 360 S-konsol:

1. Stäng av konsolen.
    2. Placera konsolen vågrätt.
    3. Leta reda på frigöringsknappen för hårddiskluckan som finns på höger sida av konsolen. Den finns nära konsolens baksida.
    4. Skjut frigöringsknappen mot konsolens framsida samtidigt som du drar i luckan så att den öppnas.
    1. Ta ut hårddisken genom att dra i fliken.
    1. Sätt tillbaka hårddiskluckan innan du slår på konsolen igen.

Ta bort hårddisken från din Xbox 360-konsol i originalutförande:

1. Stäng av konsolen.
    2. Leta reda på hårddisken på konsolens ovansida (eller på vänster sida, beroende på hur konsolen är placerad).
      Obs! Alla Xbox 360-konsoler har inte hårddisk.
    1. Tryck på frigöringsknappen på hårddisken.
    1. Lyft bort hårddisken från konsolen.
  • Ta bort eventuella USB-flashminnen

Koppla bort USB-flashminnen som är anslutna till konsolen.

Om de föregående lösningarna inte åtgärdade problemet måste din Kinect-sensor repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.