Felkod E93 visas när du använder en Xbox 360-konsol

Problem

Röda lampor kan blinka på din Xbox 360-konsol och följande felkod och meddelande kan visas:

E93. Systemfel. Kontakta kundsupporten för Xbox.

Statuskod: E93

Detta kan innebära att den Xbox 360-konsol du använder har ett hårdvarufel och den kan behöva repareras.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar.

• Lösning 1a: Koppla bort och anslut alla tillbehör igen
    1. Stäng av konsolen och koppla från strömförsörjningen.
    2. Koppla bort alla tillbehör som är anslutna på baksidan och framsidan av konsolen, även videokablar, nätverkskabeln och USB-enheter. Ta inte bort hårddisken.
    1. Anslut strömförsörjningen igen och starta sedan konsolen.
    2. Anslut tillbehören igen ett i taget. Börja med en handkontroll. Starta därefter konsolen och kontrollera konsolens av/på-knapp.
      • Om av/på-knappen lyser grönt ansluter du nästa tillbehör.
      • Xbox 360 E- eller Xbox 360 S-konsol: Om av/på-knappen lyser rött efter att du har anslutit ett visst tillbehör, är tillbehöret troligtvis skadat och bör bytas ut.
      • Xbox 360-konsol i originalutförande: Om röda lampor blinkar rött runt av/på-knappen efter att du har anslutit ett visst tillbehör, är tillbehöret troligtvis skadat och bör bytas ut.
    3. Upprepa steg 4 tills du har anslutit alla tillbehör igen.
      • Om av/på-knappen fortsätter lysa grönt efter att du har anslutit alla tillbehör igen, kan problemet ha varit en lös anslutning.
      • Om det inte verkar vara något tillbehör som orsakar problemet kan det vara problem med hårddisken och du kan behöva koppla bort den från konsolen.
  • Lösning 1b: Koppla bort din konsols hårddisk.

Om din konsol är en Xbox 360 E:

1. Stäng av konsolen.
    2. Placera konsolen vågrätt.
    3. Leta reda på frigöringsknappen för hårddiskluckan som finns på höger sida av konsolen. Den finns nära konsolens baksida.
    4. Skjut frigöringsknappen diagonalt (nedåt och mot konsolens framsida) samtidigt som du drar i luckan så att den öppnas.
    1. Ta ut hårddisken genom att dra i fliken.
    1. Sätt tillbaka hårddiskluckan innan du slår på konsolen igen.

Om din konsol är en Xbox 360-konsol S:

1. Stäng av konsolen.
    2. Placera konsolen vågrätt.
    3. Leta reda på frigöringsknappen för hårddiskluckan som finns på höger sida av konsolen. Den finns nära konsolens baksida.
    4. Skjut frigöringsknappen mot konsolens framsida samtidigt som du drar i luckan så att den öppnas.
    1. Ta ut hårddisken genom att dra i fliken.
    1. Sätt tillbaka hårddiskluckan innan du slår på konsolen igen.

Om din konsol är en Xbox 360-konsol i originalutförande:

1. Stäng av konsolen.
    2. Leta reda på hårddisken på konsolens ovansida (eller på vänster sida, beroende på hur konsolen är placerad).
    1. Tryck på frigöringsknappen på hårddisken.

Lyft bort hårddisken från konsolen.

Försök med nästa lösning om problemet kvarstår.

• Lösning 2: Ta bort USB-flashminnen
    Ta bort eventuella USB-flashminnen som är anslutna till konsolen.
    Försök med nästa lösning om problemet kvarstår.
  • Lösning 3: Begär en reparation
    Om de tidigare lösningarna inte åtgärdade problemet kanske din Xbox 360-konsol måste repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.