Xbox 360-felkoder

På den här sidan

Xbox-maskinvarufel

Om det uppstår ett maskinvaruproblem i din Xbox 360-konsol kan ett felmeddelande med en felkod, t.ex. System Error E74, visas på TV:n. Om det inträffar letar du upp felkoden i följande tabell och tar reda på vad du ska göra.

Obs! Om du inte kan se felkoden på den här sidan letar du på sidan Sökning av felkod och statuskod.

Xbox 360-konsol i originalutförande Xbox 360 S-konsol
Xbox 360-konsol i originalutförande Xbox 360 S-konsol

Felkod

Xbox 360-konsol i originalutförande

Xbox 360 S-konsol

E01 – E63, E65

Använd vår guide för blinkande lampor. Välj en blinkande lampa som problem och följ instruktionerna för lösningen.

Försök med följande steg:

1. Koppla från och anslut alla tillbehör igen.
  2. Ta bort hårddisken.
  3. Ta bort eventuella USB-flashminnen.

Om de här stegen inte löser problemet måste du begära en reparation. Logga in för att begära en reparation eller läs Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

E64

Din konsol behöver repareras. Logga in för att begära en reparation eller läs Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Reparations- eller garantifrågor? Se Vanliga frågor om garanti på och registrering av Xbox.

Din konsol behöver repareras. Logga in för att begära en reparation eller läs Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Reparations- eller garantifrågor? Se Vanliga frågor om garanti på och registrering av Xbox.

E66

Någon har ändrat eller mixtrat med Xbox 360-konsolen. Detta innebär att konsolen inte längre kan ansluta till Xbox Live, ladda ned systemuppdateringar eller spela nya spel som kräver systemuppdateringar.

Mer information finns under Felkod E66 visas och ett rött ljus blinkar när du använder en Xbox 360-konsol.

Någon har ändrat eller mixtrat med Xbox 360-konsolen. Detta innebär att konsolen inte längre kan ansluta till Xbox Live, ladda ned systemuppdateringar eller spela nya spel som kräver systemuppdateringar.

Mer information finns under Felkod E66 visas och ett rött ljus blinkar när du använder en Xbox 360-konsol.

E68, E69

Använd vår guide för blinkande lampor. Välj en blinkande lampa som problem och följ instruktionerna för lösningen.

Försök med följande steg:

1. Koppla från och anslut alla tillbehör igen.
  2. Ta bort hårddisken.
  3. Ta bort eventuella USB-flashminnen.
  4. Om systemfelmeddelandet inte visas när hårddisken har tagits bort kanske det är ett maskinvarufel på hårddisken. Beställ en ny Xbox 360-hårddisk från Xbox Online Service Center (logga in med ditt Microsoft-konto). Konsolregistrering krävs för att ersätta en hårddisk under garantitiden.

Om stegen inte löser problemet måste du begära en reparation. Logga in för att begära en reparation eller läs Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Reparations- eller garantifrågor? Se Vanliga frågor om garanti på och registrering av Xbox.

E70, E71, E73

Använd vår guide för blinkande lampor. Välj en blinkande lampa som problem och följ instruktionerna för lösningen.

Försök med följande steg:

1. Koppla från och anslut alla tillbehör igen.
  2. Ta bort hårddisken.
  3. Ta bort eventuella USB-flashminnen.

Om stegen inte löser problemet måste du begära en reparation. Logga in för att begära en reparation eller läs Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Reparations- eller garantifrågor? Se Vanliga frågor om garanti på och registrering av Xbox.

E74

Din konsol behöver repareras. Logga in för att begära en reparation eller läs Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Reparations- eller garantifrågor? Se Vanliga frågor om garanti på och registrering av Xbox.

Din konsol behöver repareras. Logga in för att begära en reparation eller läs Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Reparations- eller garantifrågor? Se Vanliga frågor om garanti på och registrering av Xbox.

E75 – E99

Använd vår guide för blinkande lampor. Välj en blinkande lampa som problem och följ instruktionerna för lösningen.

Försök med följande steg:

1. Koppla från och anslut alla tillbehör igen.
  2. Ta bort hårddisken.
  3. Ta bort eventuella USB-flashminnen.

Om stegen inte löser problemet måste du begära en reparation. Logga in för att begära en reparation eller läs Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Reparations- eller garantifrågor? Se Vanliga frågor om garanti på och registrering av Xbox.

E81, E82

Använd vår guide för blinkande lampor. Välj en blinkande lampa som problem och följ instruktionerna för lösningen.

Försök med följande steg:

1. Koppla från och anslut alla tillbehör igen.
  2. Ta bort hårddisken.
  3. Ta bort eventuella USB-flashminnen.

Om stegen inte löser problemet måste du begära en reparation. Logga in för att begära en reparation eller läs Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Reparations- eller garantifrågor? Se Vanliga frågor om garanti på och registrering av Xbox.

Skivläsningsfel på Xbox

Meddelanden

Gör så här

• Skivan går inte att läsa.
  • Sätt skivan i en Xbox 360-konsol om du vill spela den.
  • Skivan känns inte igen.
  • ”Reading” och sedan ”Open Tray”.

Använd lösningen för Xbox 360-skivenhet.

Fel vid uppdatering av konsolprogramvaran

Fel kan inträffa när du uppdaterar konsolprogramvaran. Fel kan också inträffa när konsolprogramvaran uppdaterats. När du försöker spela upp en dvd kan t.ex. ett felmeddelande som liknar följande visas:

Some Xbox features are missing or corrupt. A system update is required to replace them. Your console will now restart.

Om något av dessa fel inträffar kan du läsa sidan Felsöka problem med uppdateringar av Xbox 360-konsolen.

Kinect-sensorfel

Om ett fel uppstår när du använder Kinect-sensorn går du till Kinect-sensorfelmeddelanden på Xbox 360.

Andra fel

Om du får en felkod eller statuskod som inte nämns i den här artikeln söker du efter den på sidan Sökning av felkod och statuskod.