Felet “The game could not start” uppstår på Xbox 360

Följande felmeddelande visas när du försöker använda en Xbox 360 Dashboard-funktion eller spela ett Xbox-spel i originalutförande på din Xbox 360-konsol:

The game could not start. Please download the game again. For more help, go to www.xbox.com/support.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar.

Om felet visas när du använder Xbox Dashboard

Om det här problemet uppstår när du försöker använda Xbox Dashboard-funktioner (till exempel Avatarredigerare eller Xbox Live-inloggning) kan det vara ett problem med den senaste uppdateringen av konsolprogramvaran. Du löser problemet genom att ta bort och ladda ned den senaste uppdateringen igen. Gör så här:

1. Gå till Settings på konsolen och välj sedan System Settings.
  2. Välj Storage.
  3. Utför följande åtgärdskombination på handkontrollen:
    1. Tryck på vänster kantknapp.
    2. Tryck på höger kantknapp.
    3. Tryck på X-knappen.
    4. Tryck på vänster kantknapp.
    5. Tryck på höger kantknapp.
    6. Tryck på X-knappen.
  4. Meddelandet “Delete System Update” visas. Välj Yes. Konsolen startar om när den är klar.
  5. När konsolen startats om laddar du ned uppdateringen när du ombeds göra det.
    Obs! Du måste inte ladda ned uppdateringen omedelbart men du kan inte logga in på Xbox Live tills du gjort det.

Om det här felet inträffar när du spelar ett spel för Xbox i originalutförande

Prova följande lösningar om det här problemet inträffar när du försöker spela ett spel för Xbox i originalutförande:

Lösning 1: Uppdatera konsolprogramvaran

Se till att konsolen är uppdaterad med senaste programvaran. Mer information finns i Så här får du en ny Xbox 360-uppdatering.

Lösning 2: Se till att du har en officiell Xbox 360-hårddisk

Du kan spela de flesta spel för Xbox i originalutförande på din Xbox 360-konsol om du har en officiell Xbox 360-hårddisk och senaste konsolprogramvaran. Om du har den senaste konsolprogramvaran och en officiell Xbox 360-hårddisk men felet “Game could not start” visas stöds spelt förmodligen inte av Xbox 360.

Obs! Inte alla Xbox-spel i originalutförande stöds av Xbox 360-konsolen. Mer information finns i Spela originalspel för Xbox på en Xbox 360-konsol.

Lösning 3: Testa att rengöra spelskivan

Information om hur du rengör skivor finns i Ta hand om konsolen och spelskivorna.

Lösning 4: Försök använda en annan Xbox 360-hårddisk

Kontrollera om problemet rör din konsols hårddisk genom att spela spelet på en annan officiell Xbox 360-hårddisk (om du har tillgång till en). Mer information om hur du tar bort och installerar en konsolhårddisk hittar du i Lägg till eller ta bort en Xbox 360-hårddisk.

Om spelet fungerar med en annan hårddisk eller på en annan Xbox 360-konsol kan din Xbox 360-hårddisk behöva repareras.

Lösning 5: Begär att hårddisken byts ut

Om lösningarna ovan inte löste problemet går du till Online Service Center och klickar på byt ut ett tillbehör under Enheter för att beställa en ny hårddisk.

Reparations- eller garantifrågor? Se Xbox 360-reparation: Vanliga frågor.