”Secure HDCP link not found” visas när du spelar en DVD eller strömmar en Netflix-film

Du får ett av de följande felmeddelandena när Xbox 360-konsolen är ansluten till bildskärmen via en HDMI-kabel och du försöker strömma en film från Netflix eller spela en DVD:

Secure HDCP link not found

Secure HDCP link lost

Detta kan innebära att Xbox 360-konsolen inte kan skapa en säker anslutning till bildskärmen genom att använda HDCO-protokollet (High-bandwidth Digital Content Protection). Detta problem kan ha följande orsaker:

• Det finns en enhet mellan Xbox 360-konsolen och din display (t.ex. en omkopplare eller tuner) som stör HDMI-anslutningen.
  • Det finns ett problem med HDMI-kabeln.
  • Bildskärmen stöder inte HDCP-protokollet fullt ut.

Lösningar

Försök åtgärda felet med följande lösningar:

Lösning 1: Kringgå andra enheter

Vissa tuners och AV-switchboxar för hemmabiosystem har en ”HDMI pass through”-anslutning. Den låter dig ansluta till en HDMI-kabel från din Xbox 360 till tunern och därefter ytterligare en HDMI-kabel till bildskärmen. Vissa av dessa enheter kan hindra Xbox 360 från att ge ett riktig HDCP-”handskakning” när videouppspelningen börjar.

Om du vill testa om din tuner eller omkopplare orsakar problemet provar du att ansluta en HDMI-kabel direkt från din Xbox 360 till bildskärmen. Om detta löser problemet kontaktar du tillverkaren av tunern eller AV-omkopplaren för ditt hemmabiosystem.

Lösning 2: Kontrollera om bildskärmen stöder HDCP

Vissa bildskärmar tillåter inmatning från en HDMI-kabel men stöder inte HDCP-protokollet fullt ut. Kontrollera handboken eller hemsidan för bildskärmen för att se om den är fullt HDCP-kompatibel.

Om bildskärmen inte stöder HDCP använder du en Xbox 360 komponent-HD AV-kabel för att ansluta Xbox 360-konsolen till bildskärmen.

Lösning 3: Byt ut HDMI-kabeln

Om bildskärmen stöder HDCP och felet ändå kvarstår med en direkt anslutning till Xbox 360-konsolen provar du med en annan HDMI-kabel.

Om problemet ändå kvarstår testar du problemet igen med en annan bildskärm.

Obs! Du kan också använda en Xbox 360 komponent-HD AV-kabel för att komma runt problemet.