Hur du konfigurerar trådlösa nätverksinställningar för Xbox 360-konsolen

Översikt

I den här artikeln beskrivs hur du konfigurerar trådlösa inställningar för Xbox 360-konsolen. När du har konfigurerat de trådlösa inställningarna ansluter du till internet och Xbox Live (om du har tillgång till ett trådlöst nätverk).

Lösningar

Vilken konsol har du?

Xbox 360 E-konsol
Xbox 360 E-konsol
Xbox 360 S-konsol Xbox 360-konsol i originalutförande
Xbox 360 S-konsol Xbox 360-konsol i originalutförande

Xbox 360 E-konsol

Xbox 360 E-konsolen har inbyggd Wi-Fi. Om du har ett trådlöst nätverk behöver du inget annat.

Xbox 360 E-konsolens inbyggda Wi-Fi kommunicerar med en trådlös router.
Xbox 360 E-konsolens inbyggda Wi-Fi kommunicerar med en trådlös router.

Obs! Du kan använda en Xbox 360 trådlös nätverksadapter med Xbox 360 E-konsolen. Om den trådlösa routern inte finns i närheten av konsolen kan du få en bättre trådlös signal genom att använda en trådlös nätverksadapter. När du ansluter en Xbox 360 trådlös nätverksadapter till en Xbox 360 E-konsol, använder konsolen automatiskt den trådlösa nätverksadaptern i stället för inbyggd Wi-Fi.

Xbox 360 S-konsol

Xbox 360 S-konsolen har inbyggd Wi-Fi. Om du har ett trådlöst nätverk behöver du inget annat.

Xbox 360 S-konsolens inbyggda Wi-Fi kommunicerar med en trådlös router.
Xbox 360 S-konsolens inbyggda Wi-Fi kommunicerar med en trådlös router.

Obs! Du kan använda en Xbox 360 trådlös nätverksadapter med Xbox 360 S-konsolen. Om den trådlösa routern inte finns i närheten av konsolen kan du få en bättre trådlös signal genom att använda en trådlös nätverksadapter. När du ansluter en Xbox 360 trådlös nätverksadapter till en Xbox 360 S-konsol, använder konsolen automatiskt den trådlösa nätverksadaptern i stället för inbyggd Wi-Fi.

Xbox 360-konsol i originalutförande

Om du har Xbox 360-konsolen i originalutförande måste du koppla in en trådlös nätverksadapter för Xbox 360 för att ansluta konsolen till ditt trådlösa nätverk:

Trådlösa N- och G-nätverksadaptrar för Xbox 360
Trådlösa N- och G-nätverksadaptrar för Xbox 360

Mer information om trådlösa N- och G-nätverksadaptrar för Xbox 360 hittar du i Så här ansluter du en Xbox 360 trådlös nätverksadapter.

Konfigurera inställningarna för trådlöst nätverk

1. Välj Inställningar från Dashboard och sedan System.
  2. Välj Nätverksinställningar.
  3. Om du uppmanas välja ett trådlöst nätverk följer du de här stegen. Annars hoppar du vidare till steg 4.
    1. Välj namnet på ditt trådlösa nätverk.
    2. Skriv lösenordet för det trådlösa nätverket och välj Klart. Konsolen försöker automatiskt ansluta till Xbox Live.
      Obs! Om du inte ser namnet på det trådlösa nätverket väljer du Avancerade alternativ. Välj sedan Ange nätverk som inte visas och skriv namnet på ditt trådlösa nätverk. Välj trådlös säkerhetstyp: WEP, WPA eller WPA2. Eller välj Ingen säkerhet om ditt nätverk inte har något lösenord. De här säkerhetstypsinställningarna måste matcha säkerhetstypen för ditt trådlösa nätverk.
    3. Välj Konfigurera nätverk.
    4. Gå till fliken Grundläggande inställningar och välj Trådlöst läge.
      Obs! Om trådlöst läge inte är tillgängligt och du använder den svarta trådlösa nätverksadaptern N försöker du med programinstallationsskivan som medföljer adaptern.
    5. Välj Sök efter nätverk.
    6. Välj namnet på det trådlösa nätverket. Om ditt nätverk inte visas i listan försöker du med följande:
      1. Välj Ange nätverk som inte visas och skriv namnet på ditt trådlösa nätverk. (Detta kallas också Service Set Identifier [SSID].).
      2. Välj trådlös säkerhetstyp: WEP, WPA eller WPA2. Eller välj Ingen säkerhet om ditt nätverk inte har något lösenord.
        Om det inte går att ansluta till det trådlösa nätverket försöker du öka hastigheten på den trådlösa signalen/anslutningen.
      3. Skriv lösenordet för det trådlösa nätverket och välj Klart.
        Obs! Kontrollera att du har angett rätt lösenord. Även om ett felaktigt lösenord kan låta konsolen ansluta till ditt trådlösa nätverk kan du få ett IP-adressfel när du testar Xbox Live-anslutningen.
      4. Tryck på B-knappen på handkontrollen och välj Testa anslutning till Xbox Live.
      5. Om du lyckas ansluta till Xbox Live visas den här skärmen:

Obs! Om du får ett felmeddelande när du kör Xbox Live anslutningstest läser du Lösning på Xbox Live anslutningsfel för felsökningssteg.

1. Välj Ja om du tillfrågas om att uppdatera konsolprogramvaran.

Obs! Om du får ett fel när du försöker uppdatera konsolens programvara läser du Felkoder efter uppdatering av konsolprogramvaran.

Om du behöver hjälp att konfigurera den första trådlösa anslutningen läser du Lösningen på problem vid första anslutningen till Xbox Live.

Om du har kunnat ansluta trådlöst till Xbox Live tidigare, men inte nu, läser du Lösningen på problem vid anslutning till Xbox Live.

Om ditt trådlösa nätverk inte visas under Tillgängliga nätverk läser du Lösningen på problem vid trådlös nätverksanslutning.

Konfigurera inställningarna för trådlöst nätverk manuellt

Följ de här stegen om du vill konfigurera inställningarna för trådlöst nätverk till din Xbox 360-konsol manuellt:

Varning! Felaktigt konfigurerade inställningar för trådlöst nätverk kan ha negativ inverkan på konsolens prestanda. Vi rekommenderar att endast nätverksspecialister följer dessa anvisningar och endast i de fall då nätverket kräver manuell konfigurering för att ansluta till internet. Oftast får du bäst resultat genom att använda automatiska inställningar.

1. Gå till Inställningar från Dashboard och välj sedan System.
  2. Välj Nätverksinställningar.
  3. Välj trådlöst nätverk.

Om du ombeds ange lösenfras eller nyckel gör du det och väljer sedan Klart. Välj Fortsätt när testet för nätverksstatus är klart. Välj sedan ditt trådlösa nätverk.

Obs! Om du får ett felmeddelande när du kör Xbox Live anslutningstest läser du Lösning på Xbox Live anslutningsfel för felsökningssteg.

4. Välj Konfigurera nätverk. Nu ska du manuellt konfigurera dina inställningar för IP, DNS och PPPoE samt din MAC-adress.

Se nedan för de inställningar du vill konfigurera.

Konfigurera dina IP-inställningar manuellt

1. Gå till fliken Grundläggande inställningar och välj IP-inställningar.
    2. Välj Manuellt under Redigera IP-inställningar.
      • Ställ in IP-adressen manuellt genom att välja IP-adress, ange IP-adressen, välja Klart och därefter välja Klart.
      • Ange nätmasken manuellt genom att välja Nätmask, ange nätmasken, välja Klart och därefter välja Klart.
      • Ställ in gatewayen manuellt genom att välja Gateway, ange gatewayadressen, välja Klart och därefter välja Klart.

Konfigurera dina DNS-inställningar manuellt

1. Gå till fliken Grundläggande inställningar och välj DNS-inställningar.
    2. Välj Manuellt under Redigera DNS-inställningar.
    3. Välj Primär DNS-server och ange primär serveradress för DNS. Välj sedan Klart.
    4. Välj Sekundär DNS-server och ange den sekundära DNS-serveradressen. Välj sedan Klart och därefter Klart.

Konfigurera dina PPPoE-inställningar manuellt

1. Välj fliken Övriga inställningar under Konfigurera nätverk.
    2. Välj PPPoE-inställningar.
    3. Välj Användarnamn, ange PPPoE-användarnamn och välj Klart.
    4. Välj Lösenord, ange lösenordet för PPPoE och välj Klart.
    5. Välj Tjänstnamn, ange PPPoE-tjänstnamn, välj Klart och välj därefter Klart.

Konfigurera din MAC-adress manuellt

1. Välj fliken Övriga inställningar under Konfigurera nätverk.
    2. Välj Avancerade inställningar.
    3. Välj Alternativ MAC-adress och ange MAC-adress, välj sedan Klart och därefter Klart.

Konfigurera namnet på din värd manuellt

1. Välj fliken Övriga inställningar under Konfigurera nätverk.
    2. Välj Avancerade inställningar.
    3. Välj Värdnamn, ange värdnamnet, välj Klart och välj därefter Klart.