Ansluta din Xbox 360-konsol till Xbox Live med hjälp av en Mac-dator i stället för via en router

Översikt

Om du vill ansluta konsolen till Xbox Live och inte har någon router, kan du ansluta konsolen till en Mac och dela dess Internetanslutning.

Obs! Om du har en trådlös eller trådburen router läser du Lösning för problem vid första anslutningen till Xbox 360.

På den här sidan

Mac OS X Snow Leopard: Dela din Internetanslutning

Om din Mac är ansluten till Internet och har ett AirPort-kort installerat och en Ethernet-port kan din Xbox 360-konsol dela Macens Internetanslutning. I den här artikeln beskrivs hur du kan använda din Mac i stället för en router för att ansluta din Xbox 360-konsol till Xbox Live.

Steg 1 – Anslut en nätverkskabel och aktivera Internetdelning

1. Koppla in ena änden av nätverkskabeln på Xbox 360-konsolens baksida.
  2. Koppla in nätverkskabelns andra ände i en Ethernet-port på Mac-datorn.
  3. På din Mac väljer du Apple och klickar på Systeminställningar och sedan på Delning.
  4. Välj Internetdelning.
  5. Välj AirPort i listan Dela anslutning via.
  6. Välj Ethernet Adaptor (en2) från listan Till datorer som använder.
Kryssrutan

Steg 2 – Hämta DNS-serveradressen för din Mac

Nästa steg är att hämta DNS-serveradressen för din Mac. Så här gör du:

1. På din Mac väljer du Apple och klickar på Systeminställningar och sedan på Nätverk.
  2. Välj Wi-Fi.
  3. Klicka på DNS och skriv sedan ned de nummer som visas under ”DNS-servrar”.
DNS-fliken på skärmen för nätverk i Mac OS X listar IP-adresserna för anslutna DNS-servrar.
  1. Klicka på OK.
  2. Välj Ethernet.
  3. Klicka på TCP/IP och ange Ställ in IPv4 till Av.
  4. Klicka på Använd.
Skärmen för nätverk i Mac OS X visar anslutningsstatus för din dator. På vänster sida finns en lista med anslutningstyper, t.ex. Ethernet, Wi-Fi och FireWire. Nedtill finns knappar märkta Använd, Återgå och Hjälp mig.

Steg 3 – Ange nätverksinställningarna på Xbox 360-konsolen

Det sista steget är att konfigurera nätverksinställningarna på din Xbox 360-konsol:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen, gå till Settings och välj sedan System Settings.
  2. Välj Network Settings.
  3. Välj Kabelanslutet nätverk om du ombeds göra detta.
  4. Välj Configure Network (Konfigurera nätverk).
  5. Gå till fliken Basic Settings och välj IP Settings.
  6. Välj Manual och sedan IP Address.
  7. Skriv 192.168.2.2 och välj Done (Klar).
  8. Välj Subnet Mask, skriv 255.255.255.0 och välj Done.
  9. Välj Gateway, skriv 192.168.2.1 och välj Done.
  10. Gå till fliken Basic Settings och välj DNS Settings.
  11. Välj Manual.
  12. Välj Primary DNS Server.
  13. Skriv numren som du antecknade i steg 2: Hämta DNS-serveradressen (föregående avsnitt) och välj sedan Klar.
  14. Välj Done igen.
  15. Tryck på B på handkontrollen och välj Test Xbox Live Connection.

Konsolen delar nu den Internetanslutning som din Mac använder. Din Xbox 360-konsol kan använda den här delade anslutningen för att ansluta till Xbox Live.

Om du vill ha mer hjälp kan du ställa frågor i Xbox-forumen. I forumen finns information och kunniga spelare som gärna hjälper till.