Felsöka din Xbox Live-anslutning

Om du har problem med att ansluta din Xbox 360-konsol till Xbox Live, om anslutningen är långsam eller om anslutningskvaliteten är dålig finns det flera möjliga lösningar. Vi kan hjälpa dig att konfigurera konsolen för att ansluta till Xbox Live första gången eller hjälpa dig välja, konfigurera eller felsöka maskinvaran i ditt nätverk. Vi hjälper dig också att lösa problem som orsakar dålig strömningskvalitet, låg anslutningshastighet, problem med spel för flera spelare och oväntade nedkopplingar. Vi kan även hjälpa dig att hitta fel som hindrar dig från att ansluta till Xbox Live.

På den här sidan

Ansluter du till Xbox Live för första gången?

picture

Om du konfigurerar din Xbox 360-konsol för anslutning till Xbox Live kan Lösningen för Xbox Live-anslutning första gången hjälpa dig att gå igenom konfigurering och testning av trådbunden eller trådlös anslutning, inloggning till Xbox Live och konfigurering av ditt Xbox Live-konto.

Går det inte att ansluta till Xbox Live?

picture

Om det inte alls går att ansluta till Xbox Live måste du först ta reda på om problemet beror på din konsol, nätverksanslutningen, nätverksinställningarna, Internetleverantören eller Xbox Live-tjänsten. Varje gång du får problem med att ansluta till Xbox Live bör du först kontrollera Xbox Live-tjänstens status för att säkerställa att det inte finns några aktuella problem med Xbox Live.

Om du tidigare har kunnat ansluta till Xbox Live med din nuvarande konsol och nätverkskonfiguration men inte kan ansluta nu testar du Lösning för Xbox Live-anslutning.

picture

Om din Xbox 360-konsol inte känner igen eller inte kan identifiera ditt trådlösa hemnätverk använder du Lösningen för trådlös nätverksanslutning för att ta reda på vad som orsakar problemet.

För andra typer av anslutningsproblem läser du Lösning för problem med Xbox Live-anslutningen som täcker in alla sorters anslutningsfel och hjälper dig att diagnostisera och korrigera fel med din konsol, nätverksmaskinvaran eller nätverkskonfigurationen. Innan du använder Lösning för problem med Xbox Live-anslutningen testar du din Xbox Live-anslutning. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Settings, System Settings och sedan Network Settings.
  3. Välj namnet på ditt trådlösa nätverk eller välj Wired Network för en kabelanslutning.
  4. Välj Test Xbox Live Connection.
picture

Om du inte kan ansluta till Xbox Live kommer anslutningstestet att tala om för dig var i anslutningsprocessen felet uppstod och vilken typ av fel som hittades. Anteckna den här informationen och gå sedan till Lösning för problem med Xbox Live-anslutningen för att lösa problemet.

Är anslutningen dålig?

Om det går att ansluta till Xbox Live men du har problem med långsam anslutning, dåliga prestanda, dålig strömningskvalitet, onlinespel eller oväntade nedkopplingar testar du någon av följande lösningar.

Om strömningskvaliteten är dålig när du använder en video-app på Xbox Live kan Lösning för strömningskvalitet i Xbox hjälpa dig med det problemet.

Om anslutningshastigheten påverkar onlinespel eller orsakar fördröjning eller andra prestandaproblem testar du Lösning för låga prestanda i Xbox Live.

Om det går att ansluta till Xbox Live men inte delta i eller anordna ett spel för flera spelare eller om du inte kan höra andra spelare när du spelar ett spel för flera spelare har du troligen ett NAT-fel. Testa Lösning för problem med Xbox Live NAT för att lösa det problemet.

Om du kan ansluta till Xbox Live men förlorar anslutningen av okänd anledning kan Lösning för nedkoppling från Xbox Live hjälpa dig ta hand om dessa oväntade Xbox Live-nedkopplingar.

picture

Behöver du hjälp med nätverkets maskinvara?

Eftersom det finns så många olika tillverkare och modeller av nätverksutrustning (modem, routrar, gateways, adaptrar, o.s.v.), finns det sällan någon enskild universell lösning på problem med nätverksinställning och -konfiguration. I våra forum för nätverksutrustning har vi sammanställt information som täcker en rad tillverkare och modeller av nätverksutrustning. Via dessa forum kan du kanske få hjälp med att lösa ett problem som är specifikt för din konfiguration.

Dessa forum kan också hjälpa dig om du letar efter ny nätverksutrustning eller konfigurerar ditt nätverk för första gången. Du kan också dela med dig av dina erfarenheter med andra Xbox-ägare och hitta snabba lösningar på vanliga problem.

Observera att forumen är på engelska. Om du vill använda ett annat språk kan du utnyttja Bing Translator.