Felsöka Xbox 360-anslutningen till Xbox Live

Om du har problem med att ansluta din Xbox 360-konsol till Xbox Live (eller om anslutningen är långsam eller har dålig anslutningskvalitet) finns det flera möjliga lösningar.

Obs! Innan du börjar felsöka Xbox Live-anslutningen kontrollerar du Xbox Live-tjänstens status.

Välj det scenario nedan som bäst passar in på det anslutningsproblem du har.

”Jag ansluter till Xbox Live för första gången.”

Om du konfigurerar din Xbox 360-konsol för anslutning till Xbox Live kan Lösningen för Xbox 360-anslutning första gången hjälpa dig att gå igenom konfiguration och test av trådbunden eller trådlös anslutning, inloggning till Xbox Live och konfiguration av ditt Xbox Live-konto.

”Jag har anslutit till Xbox Live tidigare, men det går inte nu.”

Om du tidigare har kunnat ansluta till Xbox Live med din nuvarande konsol och nätverkskonfiguration men inte kan ansluta nu testar du Lösning för Xbox 360-anslutning.

”Jag får ett felmeddelande när jag testar Xbox Live-anslutningen.”

Lösningen för Xbox 360-anslutningsfel täcker in alla typer av anslutningsfel. Du kan också få hjälp med diagnostisering och korrigering av problem med konsolen, nätverksmaskinvaran och nätverkskonfigurationen.

Innan du använder den här lösningen ska du testa din Xbox Live-anslutning. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Settings, System Settings och sedan Network Settings.
  3. Välj namnet på ditt trådlösa nätverk eller välj Trådburet nätverk för en kabelanslutning.
  4. Välj Test Xbox Live Connection.

Om du inte kan ansluta till Xbox Live kommer anslutningstestet att visa dig var i anslutningsprocessen felet uppstår. Det talar också om vilken typ av fel det är. Anteckna den här informationen och gå sedan till Lösning för problem med Xbox 360-anslutningen för att lösa problemet.

”Min Xbox hittar inte mitt trådlösa nätverk.”

Om din Xbox 360-konsol inte känner igen eller inte kan identifiera ditt trådlösa hemnätverk använder du Lösningen för trådlös nätverksanslutning för Xbox 360 för att ta reda på vad som orsakar problemet.

”Jag upplever dålig strömningskvalitet på Xbox Live.”

Om streamingkvaliteten är dålig när du använder en video-app på Xbox Live kan lösningen för streamingkvalitet i Xbox 360 hjälpa dig med saker som kan påverka anslutningshastigheten.

”Jag tycker att prestandan försämras när jag spelar på Xbox Live.”

Om anslutningshastigheten påverkar onlinespel eller orsakar fördröjningar eller andra prestandaproblem innehåller Lösning på låga prestanda i Xbox 360 åtgärder för den typen av anslutningsproblem.

”Jag kan inte höra min kompisar online, eller jag kan inte delta i eller vara värd för ett spel för flera spelare på Xbox Live.”

Om det går att ansluta till Xbox Live men inte delta i eller anordna ett spel för flera spelare eller om du inte kan höra andra spelare när du spelar ett spel för flera spelare online har du troligen ett NAT-fel. Testa Lösning för problem med NAT i Xbox 360 för att åtgärda problemet.

”Jag blir slumpmässigt nedkopplad från Xbox Live.”

Om du kan ansluta till Xbox Live men förlorar anslutningen av okänd anledning kan Lösning för nedkoppling av Xbox 360 hjälpa dig att åtgärda dessa oväntade Xbox Live-nedkopplingar.

”Jag behöver hjälp med min nätverksmaskinvara.”

Eftersom det finns så många olika tillverkare och modeller av nätverksutrustning (som modem, routrar, gateways, adaptrar och adaptrar) finns det sällan en enda universell lösning på problem med nätverksinstallationer och konfigurationsproblem. I våra forum för nätverksutrustning har vi sammanställt information om tillverkare och modeller av nätverksutrustning. Via dessa forum kan du kanske få hjälp med att lösa ett problem som är specifikt för din konfiguration.

Dessa forum kan också hjälpa dig om du letar efter ny nätverksutrustning eller konfigurerar ditt nätverk för första gången. Du kan också dela med dig av dina erfarenheter med andra Xbox-ägare och hitta snabba lösningar på vanliga problem.

Observera att forumen är på engelska. Om du vill använda ett annat språk kan du utnyttja Bing Translator.