Felsöka Xbox 360-anslutning till Xbox Live

Om du har problem med att ansluta din Xbox 360-konsol till Xbox Live (eller om anslutningen är långsam eller har dålig anslutningskvalitet) finns det flera möjliga lösningar. Vi kan hjälpa dig att konfigurera konsolen för att ansluta till Xbox Live första gången eller hjälpa dig välja, konfigurera eller felsöka maskinvaran i ditt nätverk. Vi hjälper dig också att lösa problem som orsakar dålig strömningskvalitet, låg anslutningshastighet, problem med spel för flera spelare och oväntade nedkopplingar. Vi kan även hjälpa dig att hitta fel som hindrar dig från att ansluta till Xbox Live.

På den här sidan

Ansluter du till Xbox Live för första gången?

picture

Om det är första gången du konfigurerar Xbox 360-konsolen för att ansluta till Xbox Live kanske Lösningen på problem vid första anslutningen till Xbox Live kan vara till hjälp. Du får hjälp med konfigurering och test av en trådbunden eller trådlös anslutning, inloggning till Xbox Live och konfigurering av Xbox Live-kontot.

Går det inte att ansluta till Xbox Live?

picture

Om du inte alls kan ansluta till Xbox Live börjar du med att ta reda på vad som orsakar problemet. Det kan bero på din konsol, nätverksanslutningen, nätverksinställningarna, Internetleverantören eller Xbox Live-tjänsten. Varje gång du har problem med att ansluta till Xbox Live bör du först kontrollera Xbox Live-tjänstens status för att säkerställa att det inte finns några aktuella problem med Xbox Live.

Om du tidigare har kunnat ansluta till Xbox Live med din nuvarande konsol och nätverkskonfiguration men inte kan ansluta nu testar du Lösning för Xbox Live-anslutning.

picture

Om din Xbox 360-konsol inte känner igen eller inte kan identifiera ditt trådlösa hemnätverk använder du Lösningen för trådlös nätverksanslutning för att ta reda på vad som orsakar problemet.

Lösningen för Xbox Live-anslutningsfel täcker in alla typer av anslutningsfel. Du kan också få hjälp med diagnosering och korrigering av problem med konsolen, nätverksmaskinvaran eller nätverkskonfigurationen. Innan du använder Lösning för problem med Xbox Live-anslutningen testar du din Xbox Live-anslutning. Gör så här:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Settings, System Settings och sedan Network Settings.
  3. Välj namnet på ditt trådlösa nätverk eller välj Wired Network för en kabelanslutning.
  4. Välj Test Xbox Live Connection.
picture

Om du inte kan ansluta till Xbox Live kommer anslutningstestet att visa dig var i anslutningsprocessen felet uppstår. Det talar också om vilken typ av fel det är. Anteckna den här informationen och gå sedan till Lösning för problem med Xbox Live-anslutningen för att lösa problemet.

Är anslutningen dålig?

Pröva lösningarna i det här avsnittet om du har följande problem:

• En långsam anslutning
  • Dåliga prestanda
  • Låg streamningskvalitet
  • Spelrelaterade problem online
  • Slumpmässiga nedkopplingar

Om streamingkvaliteten är dålig när du använder en video-app på Xbox Live kan Lösning för streamingkvalitet i Xbox hjälpa dig med det problemet.

Om anslutningshastigheten påverkar onlinespel eller orsakar fördröjning eller andra prestandaproblem testar du Lösning för låga prestanda i Xbox Live.

Om det går att ansluta till Xbox Live men inte delta i eller anordna ett spel för flera spelare eller om du inte kan höra andra spelare när du spelar ett spel för flera spelare online har du troligen ett NAT-fel. Testa Lösning för problem med Xbox Live NAT för att lösa det problemet.

Om du kan ansluta till Xbox Live men förlorar anslutningen av okänd anledning kan Lösning för nedkoppling från Xbox Live hjälpa dig ta hand om dessa oväntade Xbox Live-nedkopplingar.

picture

Behöver du hjälp med nätverkets maskinvara?

Det finns en mängd olika tillverkare och modeller av nätverksmaskinvara (t.ex. modem, routrar, gateways och adaptrar). Därför finns det sällan en enda universell lösning på problem med nätverksinställningar och konfiguration. I våra forum för nätverksutrustning har vi sammanställt information om tillverkare och modeller av nätverksutrustning. Via dessa forum kan du kanske få hjälp med att lösa ett problem som är specifikt för din konfiguration.

Dessa forum kan också hjälpa dig om du letar efter ny nätverksutrustning eller konfigurerar ditt nätverk för första gången. Du kan också dela med dig av dina erfarenheter med andra Xbox-ägare och hitta snabba lösningar på vanliga problem.

Observera att språket som talas i forumen är engelska. Om du vill använda ett annat språk kan du utnyttja Bing Translator.