Så här tar du reda på lösenordet till det trådlösa nätverket

Översikt

En Xbox-konsol kan ansluta till Xbox Live via ditt trådlösa nätverk. Du måste känna till lösenordet till det trådlösa nätverket för att ansluta. På den här sidan visas hur du hittar det.

Ämnen

På maskinvaran

Om du har fått en trådlös router eller gateway från Internetleverantören kan de ha tryckt nätverkslösenordet på routern eller gatewayen. Leta efter följande termer:

• Security Key
  • Wireless Key
  • WPA Key
  • WPA 2 Key
  • WEP Key

I Windows 7

För datorer med Windows 7 som är anslutna till ett trådlöst nätverk följer du dessa anvisningar för att hitta lösenordet:

1. Klicka på indikatorn som visar styrkan för den trådlösa signalen i meddelandefältet i aktivitetsfältet (längst ned till höger).
  1. Högerklicka på namnet på det trådlösa nätverket och välj Egenskaper.
  1. Välj Visa tecken så visas lösenordet till det trådlösa nätverket.

I Windows 8

För datorer med Windows 8 som är anslutna till ett trådlöst nätverk följer du dessa anvisningar för att hitta lösenordet:

1. Välj indikatorn som visar styrkan för den trådlösa signalen i meddelandefältet i aktivitetsfältet (längst ned till höger).
  1. Välj ditt trådlösa nätverk och sedan Visa anslutningsegenskaper.
  1. Välj Visa tecken så visas lösenordet till det trådlösa nätverket.

På Mac

Obs! För att det här alternativet ska fungera måste din Mac ha varit (eller vara) ansluten till det trådlösa nätverket. Du måste även känna till administratörslösenordet för administratörskontot på din Mac.

1. Klicka på Go i menyfältet längst upp på skärmen.
  2. Välj menyn Applications och sedan Utilities.
  3. Välj Keychain Access.
  4. När Keychain-listan är påfylld sorterar du den på “Namn”.
  5. Leta reda på namnet på den trådlösa router du försöker ansluta din Xbox-konsol till. Du kan också använda sökrutan för att filtrera resultaten.
  6. Dubbelklicka på det trådlösa nätverk du försöker hitta det trådlösa lösenordet för och markera Show password för att få fram lösenordet.

På routerns konfigurationswebbsida

1. Öppna en webbläsare på datorn.
  2. Ange IP-adressen för din router eller gateway i adressfältet (se tabellen nedan) och tryck på Retur.

Listan nedan innehåller de förvalda IP-adresser som används av några vanliga router- och gateway-tillverkare:

Tillverkare

Förvald IP-adress

Belkin

192.168.2.1

Cisco/Linksys

192.168.1.1

D-link

192.168.0.1

NETGEAR

192.168.0.1
    192.168.1.1

1. Om tillverkaren inte finns med i tabellen ovan söker du vidare i dokumentationen till routern/gatewayen eller på tillverkarens webbplats. Du hittar fler routerspecifika anvisningar i forumen för nätverksmaskinvara.

Obs! Forumen är på engelska. Om du vill använda ett annat språk kan du använda Bing Translator.

2. Ange användarnamnet och lösenordet för din router eller gateway och klicka på OK.

Obs! Om du inte kan logga in tittar du i router- eller gateway-dokumentationen efter standardanvändarnamnet och standardlösenordet.

3. Om det gick att logga in visas nu konfigurationssidan för din router eller gateway. Gå till avsnittet för trådlösa inställningar, leta reda på WEP-, WPA- eller WPA2-lösenordet och anteckna det.

Obs! Om du har problem med att konfigurera din router eller gateway kontaktar du maskinvarutillverkaren eller går till tillverkarens webbplats.