Anslut din Xbox 360-konsol till Xbox Live med en Windows-dator i stället för med en router

Översikt

Om du vill ansluta Xbox 360-konsolen till Xbox Live och inte har någon router, kan du ansluta konsolen till en Windows-dator och använda datorns internetanslutning.

Obs! Internetanslutningsdelning i Windows kanske inte fungerar på Windows 8.1 när datornätverket är anslutet med PPP-protokoll (protokoll för uppringd Internetanslutning). Om du använder en PPP-anslutning måste du använda en trådbunden eller trådlös router. Om du behöver hjälp läser du Lösning på problem vid första anslutningen till Xbox Live.

Du kan ansluta till Xbox Live på två sätt utan att använda en router.

Anslut till Xbox Live utan en router

Använda Internetanslutningsdelning i Windows

Du kan använda Internetanslutningsdelning i Windows om du vill dela din internetanslutning mellan datorn och Xbox 360-konsolen. Om du gör det kan både konsolen och datorn ansluta till internet samtidigt.

Du behöver följande för att kunna använda Internetanslutningsdelning:

• En dator med två nätverkskort

Obs! De flesta bärbara datorer har två nätverkskort, ett för kabelanslutning och ett för trådlös anslutning.

• Ett USB-modem som har minst en Ethernet-anslutning
  • Windows XP, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8 (Windows 7 Starter-utgåvan stöder inte den här funktionen).
  • Höghastighetsanslutning till internet
  • En vanlig Ethernetkabel

Konfigurera Internetanslutningsdelning i Windows

I följande steg visas skärmbilder från Windows 7 och Windows 8. Stegen är dock samma för tidigare versioner av Windows, om inget annat anges.

1. Klicka på startknappen.
  2. Skriv ncpa.cpl i rutan Sök bland program och filer och tryck på RETUR.
    I Windows XP: klickar du på Start-knappen och klickar sedan på Kör, skriver ncpa.cpl i rutan Öppna och klickar därefter på OK.
Windows 7 Windows 8
Rutan Sökrutan i Windows 8
  1. Högerklicka på den nätverksanslutning som du vill dela och klicka på Egenskaper. Den nätverksanslutning som du bör dela är den mellan datorn och modemet, inte den mellan datorn och Xbox 360-konsolen.
Fönstret med nätverksanslutningar i Windows, med en trådlös nätverksanslutning vald och dess snabbmeny visad
  1. Klicka på fliken Delning. Om du har Windows XP väljer du fliken Avancerat.
Fliken Delning för den trådlösa nätverksanslutningens egenskaper
  1. Välj Tillåt att andra nätverksanvändare ansluter genom internetanslutningen på den här datorn och klicka sedan på OK.

2. Vänta tills statusen för nätverksanslutningen ändras till Delad.
Fönstret med nätverksanslutningar i Windows, med en trådlös nätverksanslutning vald och dess status visad som
  1. Starta webbläsaren och testa att ansluta till internet. Om du inte kan ansluta till internet kontrollerar du att du delar den primära internetanslutningen i steg 3.
  2. Anslut Ethernetkabelns ena ände i nätverksporten på datorn. Anslut nätverkskabelns andra ände på baksidan av Xbox 360-konsolen.
  3. Kontrollera att alla nätverksinställningar på Xbox 360-konsolen har inställningen Automatic.
    Så här gör du:
    Obs! Om du ansluter till ett trådlöst nätverk, eller om du har angett PPPoE-inställningar, skriver du ned inställningarna eftersom du kanske behöver ange dem senare.

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen, gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
    2. Välj Nätverksinställningar.
    3. Välj Trådburet nätverk om du uppmanas att göra det.
    4. Välj fliken Ytterligare inställningar.
    5. Välj Återställ fabriksinställningar.

4. Testa Xbox Live-anslutningen. Så här gör du:
    1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen, gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
    2. Välj Nätverksinställningar.
    3. Välj Trådburet nätverk om du uppmanas att göra det.
    4. Välj Testa anslutning till Xbox Live.

Felsöka problem med delad internetanslutning

Lösning 1: Kontrollera att Internetanslutningsdelning i Windows är korrekt konfigurerat

Om fliken Delning inte visas eller om alternativet Tillåt att andra nätverksanvändare ansluter genom internetanslutningen på den här datorn inte visas i Windows XP, kan det bero på något av följande:

• Datorn har inte två nätverkskort. Du åtgärdar det här problemet genom att installera ett andra nätverkskort på datorn eller genom att kontrollera att de befintliga nätverkskorten fungerar korrekt.
  • Du kanske försöker dela fel nätverksanslutning. Du åtgärdar det här problemet genom att upprepa steg 3 ovan och välja en annan nätverksanslutning.

Lösning 2: Konfigurera IP-inställningarna för konsolen manuellt

Om något av följande felmeddelanden visas följer du stegen nedan:

Can't obtain an IP address from your router or modem

Your DNS server can't resolve Xbox Live server names

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen, gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
  2. Välj Nätverksinställningar.
  3. Välj Trådburet nätverk (Kabelanslutet nätverk) om du uppmanas att göra det.
  4. Välj Konfigurera nätverk.
  5. Gå till fliken Grundläggande inställningar och välj IP-inställningar.
  6. Välj Manuellt och sedan IP-adress.
  7. Skriv 192.168.0.2 och välj Klar.
  8. Välj Nätmask, skriv 255.255.255.0 och välj Klar.
  9. Välj Gateway, skriv 192.168.0.1 och välj Klar.
  10. Gå till fliken Grundläggande inställningar och välj DNS-inställningar.
  11. Välj Manuell.
  12. Välj Primär DNS-server.
  13. Skriv 192.168.0.1 och välj Klar.
  14. Välj Klar igen.
  15. Tryck på B-knappen  på handkontrollen och välj sedan Testa anslutning till Xbox Live.

Skapa en anslutning via en nätverksbrygga

Om du har en bärbar dator med både trådlösa och trådbundna nätverkskort kan du använda den bärbara datorn för att ansluta Xbox 360-konsolen till Xbox Live. Den här typen av anslutning kallas för en anslutning via nätverksbrygga. .

Den här anslutningen är snabb och enkel, men du kan inte ansluta till internet på den bärbara datorn när den bärbara datorn är ansluten till Xbox 360-konsolen.

Du behöver följande för att kunna använda en anslutning via nätverksbrygga:

• En dator med två nätverkskort
    • Windows XP, Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8
      Obs! Windows 7 Starter-utgåvan stöder inte den här funktionen.
    • Höghastighetsanslutning till internet
    • En vanlig Ethernetkabel

Skapa en anslutning via nätverksbrygga

Obs! I följande steg visas skärmbilder från Windows 7 och Windows 8. Stegen är dock samma för tidigare versioner av Microsoft Windows, om inget annat anges.

1. Klicka på startknappen.
    2. Skriv ncpa.cpl i rutan Sök bland program och filer och tryck på RETUR.
      Windows XP: Klicka på Start-knappen, klicka på Kör, skriv sedan ncpa.cpl i rutan Öppna och klicka därefter på OK.
    Windows 7 Windows 8
    Rutan Sökrutan i Windows 8
    1. Välj de två nätverksanslutningar som du vill skapa en brygga mellan. Det gör du genom att först klicka på den första nätverksanslutningen, trycka på och hålla ned CTRL och sedan klicka på den andra nätverksanslutningen.
    Fönstret med nätverksanslutningar, med en trådlös nätverksanslutning vald.
    1. Högerklicka på någon av de valda nätverksanslutningarna och klicka på Brygga anslutningar.
    Fönstret med nätverksanslutningar, med den lokala nätverksanslutningen vald och dess snabbmeny visad.
    1. Vänta tills ikonen för den nya anslutningen visas.
      Obs! Den nya ikonen får namnet Nätverksbrygga. När ikonen visas är den nya anslutningen redo att användas.
    Fönstret med nätverksanslutningar, med Nätverksbrygga valt.
    1. Anslut Ethernetkabelns ena ände i nätverksporten på den bärbara datorn. Anslut nätverkskabelns andra ände på baksidan av Xbox 360-konsolen.

2. Kontrollera att alla nätverksinställningar på Xbox 360-konsolen har inställningen Automatic.
      Så här gör du:

3. Obs! Om du ansluter till ett trådlöst nätverk, eller om du har angett PPPoE-inställningar, skriver du ned inställningarna eftersom du kanske behöver ange dem senare.

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen, gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
      2. Välj Nätverksinställningar.
      3. Välj Trådburet nätverk om du uppmanas att göra det.
      4. Välj fliken Ytterligare inställningar.
      5. Välj Restore to Factory defaults.

Med den här åtgärden återställs nätverksanslutningarnas standardinställningar. Övriga konsolinställningar påverkas inte.
    4. Testa Xbox Live-anslutningen. Så här gör du:

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen, gå till Inställningar och välj sedan Systeminställningar.
      2. Välj Nätverksinställningar.
      3. Välj Trådburet nätverk om du uppmanas att göra det.
      4. Välj Testa anslutning till Xbox Live.