Fel: "En Xbox 360 trådlös nätverksadapter är ansluten men inte konfigurerad"

Översikt

När du kör anslutningstestet för Xbox Live visas följande felmeddelande:

An Xbox 360 Wireless Adapter is connected but not configured.

Testa konfigurationsåtgärderna på den här sidan för at lösa problemet.

Konfigurera de trådlösa inställningarna

1. Tryck på Guide-knappen  på handkontrollen.

2. Gå till Inställningar och välj Systeminställningar.

3. Välj Nätverksinställningar.

4. Gör något av följande:

• Om du uppmanas göra det väljer du namnet på det trådlösa nätverket, anger lösenordet (om det behövs) och väljer sedan Testa anslutning till Xbox Live.

Obs! Om du inte vet lösenordet för ditt trådlösa nätverk, se Hitta lösenordet för ditt trådlösa nätverk.

• Om du inte ombeds välja namnet på det trådlösa nätverket går du till nästa steg.

5. Välj Configure Network.

6. Gå till fliken Grundläggande inställningar och välj Trådlöst läge.

7. Välj Scan for Networks.

8. Välj namnet på det trådlösa nätverket. Om inte namnet för ditt trådlösa nätverk visas väljer du Specify Unlisted Network och skriver seden in namnet på ditt trådlösa nätverk.

9. Skriv lösenordet för det trådlösa nätverket och välj Klar.

10. Tryck på B-knappen  på handkontrollen och testa sedan anslutningen igen.

Om du får ett annat felmeddelande läser du Sökning av felkod och statuskod.

Hitta lösenordet till ditt trådlösa nätverk

Du kan hitta lösenordet för ditt trådlösa nätverk på flera platser.

Om din Internetleverantör tillhandahöll den trådlösa routern kan nätverkslösenordet finnas på en etikett på routern. Ett lösenord för det trådlösa nätverket har ibland något av följande namn:

• Security Key

• Wireless Key

• WPA Key

• WEP Key

Du kan också kontrollera routerdokumentationen eller be personen som konfigurerade routern om lösenordet.

Hitta lösenordet för ditt trådlösa nätverk på en dator med Windows 7

Om din datorn redan är ansluten till det trådlösa nätverket hittar du lösenordet genom att göra följande:

1. Klicka på indikatorn som visar styrkan för den trådlösa signalen i meddelandefältet längst ned till höger.

Indikatorn som visar styrkan på den trådlösa signalen är framhävd i Aktivitetsfältet.
  1. Högerklicka på namnet på det trådlösa nätverket och välj Egenskaper.

En skärmbild visar snabbmenyn för ett trådlöst nätverk, med kommandot Egenskaper valt.
  1. Klicka på fliken Säkerhet.

2. Markera rutan Visa tecken för att visa lösenordet.

En skärmbild visar dialogrutan Egenskaper för ett trådlöst nätverk, med fliken Säkerhet öppnad och kryssrutan för

Hitta lösenordet på routerns konfigurationswebbsida

Lösenordet till ditt trådlösa nätverk kan finnas på din routers konfigurationssida på webben. Så här hittar du det:

1. Starta webbläsaren.

2. Ange IP-adressen för din router eller gateway och tryck på RETUR.

Adressfältet i Internet Explorer med ett exempel på en standard-IP-adress för en router.

Här är IP-adresserna till ett antal router-/gateway-tillverkare.

Tillverkare Standard-IP-adress
Belkin

192.168.2.1

Cisco/Linksys

192.168.1.1

D-Link

192.168.0.1

NetGear

192.168.0.1
192.168.1.1

Om tillverkaren av din routerenhet inte finns med i tabellen ovan tittar du i router-/gateway-dokumentationen eller på tillverkarens webbplats.

1. Ange användarnamnet och lösenordet för din router eller gateway och klicka på OK.

Obs! Om du inte kan logga in tittar du i routerdokumentationen efter standardanvändarnamnet och -lösenordet.

2. Om det gick att logga in visas nu konfigurationssidan för din router eller gateway.

3. Gå till avsnittet för trådlösa inställningar, leta reda på lösenfrasen eller WEP-, WPA- eller WPA2-lösenordet.

Obs! Om du har problem med att konfigurera din router eller gateway kontaktar du maskinvarutillverkaren eller går till tillverkarens webbplats.